CEO Brian Armstrong: vertrek uit VS ‘Niet aan de orde’ voor Coinbase

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft de mogelijkheid om de Verenigde Staten te verlaten vanwege juridische onzekerheid nadrukkelijk verworpen. Dit volgt ondanks eerdere suggesties dat het bedrijf overwoog om zich te vestigen in een crypto-vriendelijker land.

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld, wordt momenteel geconfronteerd met een rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), evenals onderzoek van 10 staatsregulatoren. Veel van deze autoriteiten hebben cease and desist-orders uitgevaardigd tegen de exchange’s staking services.

Volgens een artikel van de Financial Times zei Armstrong dat Coinbase "in de Verenigde Staten zou blijven" ondanks dat veel andere crypto-bedrijven overwogen het land te verlaten. De CEO stelde dat vertrekken uit de VS "op dit moment niet eens aan de orde is" en dat er geen "noodplan" was.

Echter, tijdens een fintech-evenement in Londen in april liet Armstrong doorschemeren dat het bedrijf zou kunnen overwegen om zijn hoofdkantoor te verplaatsen naar een land met duidelijkere regelgeving omtrent crypto. Later verzekerde hij de aandeelhouders dat Coinbase "100% toegewijd" was aan de Amerikaanse markt op de lange termijn.

De rechtszaak van de SEC tegen Coinbase, die op 6 juni werd aangespannen, kan grote gevolgen hebben voor crypto-bedrijven die in de Verenigde Staten opereren. Het bedrijf diende op 4 augustus een motie in om de rechtszaak te verwerpen en beweerde dat de commissie "het due process heeft geschonden, haar discretie heeft misbruikt, en haar eigen eerdere interpretaties van de effectenwetten heeft verlaten."

In juli oordeelde een federale rechter in de rechtszaak van de commissie tegen Ripple dat XRP grotendeels geen effect was volgens de SEC-normen. Deze uitspraak is reeds aangehaald in de verdediging van crypto-bedrijven, inclusief Coinbase.

De toekomst van de regulering in de VS blijft onduidelijk en de uitkomst van deze rechtszaak zal waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de vorming van het juridische landschap voor cryptocurrency in het land. Ondertussen blijft Coinbase vasthouden aan haar positie in de Verenigde Staten en neemt zij een standvastige houding aan tegenover de huidige regelgevende uitdagingen.

Lees meer over:
AmerikaCoinbaseSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...