CEO: Circle 'kan toegang krijgen' tot $3,3 miljard aan reserves bij Silicon Valley Bank

CEO: Circle 'kan toegang krijgen' tot $3,3 miljard aan reserves bij Silicon Valley Bank

Volgens Jeremy Allaire, CEO en mede-oprichter van Circle, heeft het bedrijf sinds 13 maart weer toegang tot $ 3,3 miljard aan fondsen die worden vastgehouden bij de bank Silicon Valley Bank, die onlangs failliet is gegaan.

Allaire vertelde Bloomberg Markets dat hij gelooft dat "bijna alles" inmiddels is vrijgegeven door de bank die in problemen zit. Klanten van Silicon Valley Bank zitten in de stress omdat de bank vorige week is omgevallen. De Amerikaanse overheid trekt miljarden uit om klanten van de bank tegemoet te komen en hun fondsen (deels) te garandeern.

Circle kwam publiekelijk en zakelijk in de vanwege het feit dat het $3,3 miljard aan USDC-reserves bij Silicon Valley Bank had gestald. Het nieuws zorgde er kort voor dat de dollar-gekoppelde USDC-token niet meer gekoppeld was aan de dollar. De stablecoin kon in de open markt de prijs van de dollar niet volgen en dook naar prijzen onder 90 dollarcent. Op het moment van schrijven is de koers nog altijd niet terug op een dollar.

De onrust heeft gevolgen voor de marktkapitalisatie van USDC. Die is met bijna 10% gedaald sinds 11 maart. Er is nu 'slechts' $38 miljard aan USDC in omloop, concurrent Tether (USDT zit op $73 miljard en is veel populairder op cryptobeurzen.

De $3,3 miljard is minder dan 8% van de reserves van de stablecoin, volgens uitgevers Circle en Coinbase. Toch was het een reden voor veel handelaren om uit hun positie in USDC te stappen.

Lees meer over:
Amerika USDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties