CEO van Bitcoin: ‘We moeten nu meer bijdrukken om inflatie tegen te gaan, anders is het te laat’

De Nederlandsche Centrale Bank (DNB) heeft vandaag aangekondigd dat zij de oplage van bitcoin zal verhogen met 17 miljoen eenheden. Dit betekent dat er in totaal 38 miljoen bitcoins in omloop zullen zijn. De Nederlandse bank heeft toestemming van de CEO van Bitcoin: “We moeten nu meer bijdrukken om inflatie tegen te gaan, anders is het te laat.”

De DNB benadrukt dat bitcoin een open-source, peer-to-peer en gedecentraliseerd netwerk is, dat niet wordt beheerd of gecontroleerd door een centrale autoriteit of bank. De directeur van Bitcoin gaf aan dat er ook gekeken is naar een prijsverhoging, maar dat is nog wat te vroeg: “De huidige situatie in de wereld maakt het lastig om nu te praten over een prijsverhoging. Uiteindelijk willen we toewerken naar een prijs van $1 miljoen per BTC. Wij hopen dat deze stap daarbij gaat helpen.”

De DNB heeft ook besloten om elke Nederlander één bitcoin te schenken, als onderdeel van een experiment om de adoptie en het gebruik van digitale valuta te stimuleren. Elke inwoner van Nederland die ouder is dan 18 jaar en beschikt over een geldig identiteitsbewijs en een bitcoinwallet, kan zich vanaf 1 april 2023 aanmelden voor deze unieke actie op de website van DNB.

Lees ook
Bitcoin en private keys. Wat zijn het en hoe werkt het?

 

Alles wat je wilt weten over bitcoin als schaars goed

 

De DNB zegt dat deze maatregel bedoeld is om de innovatie en de concurrentiekracht van de Nederlandse economie te bevorderen, en om de burgers meer financiële vrijheid en autonomie te bieden.

De DNB erkent dat bitcoin volatiel en risicovol is, en raadt de burgers aan om zich goed te informeren over de werking en de implicaties van deze cryptocurrency voordat ze deze gaan gebruiken. De DNB wijst erop dat gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en de belastingen van hun bitcoins.

De DNB zegt ook dat zij de ontwikkelingen op het gebied van bitcoin en andere digitale valuta nauwlettend zal volgen, en dat zij bereid is om haar beleid aan te passen indien nodig. De DNB nodigt alle belanghebbenden uit om feedback te geven op dit experiment, en om mee te denken over de toekomst van het geldwezen in Nederland.

Volgend jaar op 1 april staat mogelijk extra Dogecoin op het programma. In combinatie met een Tamagotchi hoopt men volgend jaar de inflatie te bestrijden.

Lees ook
Wat is Bitcoin minen? Een simpele uitleg over de strijd om nieuwe BTC

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...