CFTC beschuldigt man van piramidespel van $12 miljoen met bitcoin

De Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) heeft een civiele zaak ingediend tegen een man die naar verluidt een bitcoin-piramidespel van $12 miljoen zou hebben opgetuigd.

Bitcoin-ponzi

Het betreft een rechtsvordering waardoor een civielrechtelijk proces in gang wordt gezet De man, Rathnakishore Giri uit New Albany (Ohio), deed zich voor als een succesvolle cryptohandelaar. Met al het geld dat binnen kwam financierde hij zijn nogal luxe levensstijl.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij zou vervolgens meer dan 150 potentiële investeerders hebben overtuigd om $12 miljoen in contanten plus ten minste 10 bitcoins in te leggen. Met de koers van vandaag de dag komt dat neer op nog eens $240.000 extra.

Zijn leugen was om al het geld via zijn bedrijven NBD Eidetic Capital en SR Private Equity zou herinvesteren. Via investeringsfondsen zou hij dan veel geld terugverdienen. Dit was echter een grote leugen, zo claimt de CFTC.

In plaats van het geld te investeren kocht hij luxe goederen voor eigen gewin. Een deel van het geld ging ook naar andere investeerders, waardoor de ponzi-structuur op gang kwam. Zo kwam er weer nieuw geld binnen, waardoor Giri kon betalen voor “jachtverhuur, luxe vakanties en luxe winkelen”, aldus de CTFC.

De toezichthouder noemt ook de ouders van de man, Giri Subramani en Loka Pavani Giri, als verdachten.

De CFTC pleit nu voor een restitutie aan de opgelichte klanten, dat Giri de onrechtmatig verkregen winsten teruggeef en ook civiele geldboetes. Ook willen ze een registratieverbod bij beurzen voor het schenden van de Commodity Exchange Act (CEA) en CFTC-regelgeving.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!