China overweegt Bitcoin verbod op te heffen in Q4 van 2024

12528 totale weergaven
china bitcoin verbod

Er gaan geruchten dat China misschien zijn strenge houding ten opzichte van cryptocurrencies herziet. Men zegt dat Bitcoin tegen eind 2024 mogelijk weer legaal wordt. Dit zou de Bitcoin koers een flinke boost kunnen geven.

Geschiedenis van China’s cryptoregels

China begon in 2013 streng op te treden tegen cryptocurrencies. De overheid verbood toen banken om Bitcoin transacties uit te voeren. Dit was de eerste stap in een reeks maatregelen om de groei van de crypto markt in het land te stoppen.

In 2017 werd het verbod strenger. China verbood toen ook Initial Coin Offerings (ICOs) en sloot binnenlandse crypto beurzen. In 2021 kwam daar nog een volledig verbod op crypto mining en alle crypto transacties bij.

Ondanks deze strenge maatregelen, blijft de vraag naar cryptocurrencies in China groot. Veel mensen gebruiken buitenlandse beurzen en illegale markten om toch crypto munten te kopen en te verhandelen.

https://twitter.com/bitcoinlfgo/status/1812173604999544956

Mogelijke gevolgen van het opheffen van het verbod

Als China het verbod op cryptocurrencies opheft, kan dit grote gevolgen hebben voor de wereldwijde markt. Als een van de grootste economieën kan China de handel in digitale munten flink doen toenemen en de prijzen laten stijgen.

Een mogelijk scenario zou kunnen zijn dat crypocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, op een gegeven hun weg vinden naar China met een eigen ETF. We hebben natuurlijk gezien wat de impact van Bitcoin ETF’s in Amerika op de Bitcoin koers heeft gehad.

Als een andere grote economie mogelijk soortgelijke investeringsproducten voor Bitcoin lanceert, zou dit de Bitcoin koers flink kunnen laten stijgen. Op dit moment is er al een Bitcoin ETF in Hong Kong, die mogelijk in de toekomst ook in China aan te schaffen is.

Ook kan het opheffen van het verbod leiden tot veel innovatie in de cryptosector. China staat bekend om zijn technologische vooruitgang en kan een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van blockchaintechnologie.

Hoewel het nog onzeker is of China het verbod opheft, zijn de mogelijke gevolgen interessant. De wereldwijde cryptomarkt kan hier veel baat bij hebben, maar er kunnen ook strengere regels komen die nieuwe uitdagingen met zich meebrengen.

Lees meer over:
bitcoin koersChina

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...