Oudste Chinese bitcoin beurs stopt door harde aanpak van industrie

BTCChina stopt met hun bitcoin diensten. Het bedrijf reageert op de harde aanpak van de bitcoin industrie in China. Het regime pakt miners, beurzen en andere ondernemers in het ecosysteem hard aan. Het handelsplatform is een van de oudste cryptobeurzen in het land. Dat meldt Coindesk.

BTCChina was de allereerste website waarop je bitcoin kon kopen in China. Een woordvoerder heeft laten weten door de strenge maatregelen te stoppen met alle bitcoin gerelateerde zaken. Ook hebben ze alle aandelen van het in Singapore geregistreerde ZG.com verkocht. Dit was een bitcoin exchange opgericht in Dubai in Mei 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf is opgericht in 2011 door Huang Xiaoyu en Yang Linke. Deze twee hebben een grote rol gespeelt in de adoptie van bitcoin in China, voor zowel miners als de overheid. Het bedrijf heeft ooit gezegd maar liefst 80% van al het handelsvolume van bitcoin te hebben.

Er is geen duidelijke data beschikbaar over deze claim. In 2017 stopte BTCChina al met het handelen van andere cryptovaluta door richtlijnen vanuit de Chinese overheid. Nu is ook bitcoin aan de beurt.

De Chinese overheid beschouwt bitcoin en andere cryptovaluta als bedreiging van de financiële stabiliteit omdat het mensen toelaat geld te versturen en te bewaren zonder toezicht.

China

De laatste ontwikkelingen in China zorgde voor paniek op de bitcoinmarkten. Er is nooit één oorzaak voor een daling van BTC. Maar het nieuws uit China heeft zeker invloed gehad op het marktsentiment.

Bedrijven vluchten uit China. De grote verhuizing blijft voorlopig nog wel even doorgaan. Zo zijn een hoop miners nu bezig met het verplaatsen van hun hardware.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina