China blokkeert nieuwswebsites over bitcoin

China blokkeert nieuwswebsites over bitcoin

De Chinese overheid blokkeert nieuwswebsites die berichten over bitcoin en andere cryptovaluta. Direct gevolg is dat een van de drie grootste Chinese cryptonieuwssites stopt.

Chainnews stopt ermee

De drie grootste nieuwswebsites voor cryptonieuws zijn Chainnews, ODaily en BlockBeats. Van deze drie heeft Chainnews, opgericht in 2017, besloten om alle activiteiten te staken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hoofdredacteur heeft dit vandaag in een WeChat feed aangekondigd en alle volgers bedankt voor de afgelopen jaren.

ODaily en BlockBeats gaan door op nieuwe domeinnamen die ze hebben geclaimd, nadat hun oorspronkelijke webadressen een maand geleden opeens onbereikbaar werden.

Ook wordt via Telegram nieuws verspreid. De vraag is nu hoe lang ze het volhouden. Een heel stabiel bedrijfsmodel om lezers en adverteerders aan te trekken is dit natuurlijk niet.

Bitcoin niet verboden

China houdt niet van crypto. Met dit understatement kun je gerust de stroom aan China FUD van de afgelopen tijd duiden.

In september werd met twee documenten opnieuw bekrachtigd dat de regels rondom cryptovaluta zo streng zijn dat het de facto een verbod betekent voor bitcoin en cryptocurrency's als industrie of bedrijfstak.

Dit is al een aantal jaren het beleid van de Chinese overheid, maar sinds dit jaar wordt er ook streng gehandhaafd.

Miners zijn gestopt, beurzen zijn uit het land vertrokken en behalve binnenlandse websites zijn ook internationale websites als CoinGecko en Coinmarketcap geblokkeerd door de ‘Great Firewall’. Het net rondom de Chinese consument sluit zich.

Bezit van bitcoin is niet verboden, maar de mogelijkheden om informatie te vinden en plekken om ze te kopen worden steeds zeldzamer in het jaar dat de Chinese Communistische Partij 100 jaar bestaat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin China regulering FUD

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties