Grootste bitcoin beurs van China kiest Singapore als uitvalsbasis

Huobi Group, de grootste bitcoinbeurs van China, kiest voor Singapore als uitvalsbasis voor de Aziatische markt. Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdagochtend.

Voor de Europese markt volgt in 2023 een apart hoofdkantoor in Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk, zo licht medeoprichter Du Jun het toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanwege de maatregelen in China om alle bitcoinactiviteiten in het land te verbieden, moeten ook van origine Chinese beurzen op zoek naar alternatieven. Dat hebben we gezien bij miningbedrijven, maar geldt dito voor exchanges, want per september 2021 zijn alle cryptodiensten op het Chinese vasteland verboden.

Huobi, opgericht in 2013, is één van de grootste beurzen op de markt. Volgens Coingecko is het handelsvolume ruim 4,4 miljard dollar de afgelopen 24 uur.

Het geldt typisch als een exchange waarmee vermogende individuen uit China exposure kunnen hebben met bitcoin via het handelspaar BTC-USDT. Ook omdat het mogelijk is om renminbi om te wisselen in tether USDT.

Het bedrijf is onder de naam Huobi International Pte, gereguleerd in Singapore. Uit de registratie is op te maken dat medeoprichter Li Lin ook de meerheidsaandeelhouder is. De andere twee aandeelhouders zijn Atlas Value Ltd. en Zhen Partners Fund I, L.P.

Huobi Technology Holdings Ltd., een andere gelinieerde entiteit uit Hong Kong heeft als Huobi Singapore een licentie aangevraagd ​​bij de Monetary Authority of Singapore om lokaal bitcoin en andere crypto’s te kunnen aanbieden in de stadstaat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...