Coinbase CEO: ‘Bitcoin is de belangrijkste crypto-asset’

Het beursgenoteerde Amerikaanse handelsplatform Coinbase bevestigt zijn plannen om het Bitcoin Lightning Network te integreren. Hiermee moet het mogelijk worden om goedkoper (en sneller) stortingen en opnames te doen bij Coinbase. Interessant is ook dat Coinbase CEO bitcoin "de belangrijkste" asset in crypto noemt.

De belangrijkste asset in crypto

In principe is het al 14 jaar duidelijk dat bitcoin de belangrijkste asset in crypto is. Er is geen munt die qua market cap (economische waarde) ook maar in de buurt komt van bitcoin. Wat dat betreft is het lastig om te bepleiten dat een andere munt belangrijker zou zijn dan bitcoin.

Toch hadden veel bitcoiners het vermoeden dat men bij Coinbase soms munten als ethereum boven bitcoin stelden. Dat blijkt nu niet het geval, want Coinbase CEO Brian Armstrong zegt hier duidelijk dat bitcoin de belanrijkste munt van allemaal is.

Dat heeft wellicht ook te maken met alle Spot Bitcoin ETF aanvragen die ons om de oren vliegen van grote partijen als BlackRock, Fidelity en gisteren ook Templeton.

Dit zijn partijen die biljoenen dollars aan vermogen beheren voor klanten en zij willen Coinbase gaan gebruiken als hun beheer-partner. Het zou best kunnen dat Coinbase om die reden nu een beetje bijdraait als het over bitcoin gaat.

Kritiek van grote namen

Eerder kreeg Coinbase ook nog kritiek van grote namen als Jack Dorsey en Michael Saylor. Zo vroeg Jack Dorsey zich af waarom Coinbase niet eerder iets met het Lightning Network heeft gedaan: "Waarom blijven jullie bitcoin en Lightning negeren? Welke 'crypto' is een beter protocol om geld te versturen en waarom?"

Binance was Coinbase op dit vlak in ieder geval voor, want daar werd op 17 juli al de integratie van het Lightning Network aangekondigd.

Helaas voor ons als Nederlanders is het sinds kort niet meer mogelijk om Binance te gebruiken, omdat het handelsplatform van CEO Changpeng Zhao zich niet aan de regels hield in Nederland.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....