Insiders en vroege investeerders verkochten $40 miljoen van aandelen in Coinbase

Insiders en vroege investeerders verkocht voor meer dan $40 miljoen aan aandelen in Coinbase.

Dat is te lezen op de website van Amerikaanse toezichthouders.

Beursgenoteerde bedrijven moeten hun gegevens delen met de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten. Bij de eisen hoort onder andere dat je openheid van zaken geeft over je aandelen. Zo blijft bijvoorbeeld he gedrag van directeuren en grote aandeelhouders (met meer dan 10% van de aandelen) inzichtelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grootste verkoper was mede-oprichter en directeur Fred Ehrsam. Hij verkocht voor ruim $31 miljoen van zijn aandelen.

Coinbase (COIN)

De grote cryptobeurs was de eerste in haar soort die zelf naar de beurs ging in de Verenigde Staten. Het aandeel (COIN) kende een start met veel hype, maar het aandeel lijkt op dit moment steeds minder aantrekkelijk. COIN is genoteerd aan de NASDAQ.

De hoogste prijs van COIN tot nu toe staat op $388. kort na de lancering in april van 2021. Toen bitcoin een recordprijs van $69.010 aantikte op verschillende exchanges zag ook het aandeel van Coinbase een stijging. De prijs op 9 november stond nog even rond $370.

In november verkocht Ehrsam zelfs voor $63 miljoen aan COIN.

In december van 2021 zakte de koers van het aandeel in Coinbase van $315 naar $252. Op het moment van schrijven staat de prijs nog lager: $232.

De aandelenkoers van Coinbase is net als bij alle andere bedrijven onder andere afhankelijk van het sentiment in de markt. Bitcoin dook van $69.000 naar een prijs onder $42.000 en ook de aandelen in bedrijven uit de industrie vangen (mede) hierdoor klappen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...