Coinbase ontvangt goedkeuring in Italië

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft goedkeuring gekregen in Italië. Het bedrijf voldoet aan de regels om bitcoin en andere tokens aan te bieden in het land.

Coinbase zet groots in op Europa. Italië is daarin een volgende stap. Coinbase is goedgekeurd als cryptodienstverlener. Voor deze goedkeuring konden Italianen overigens ook (net als Nederlanders) aan de slag bij de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verschil is dat de diensten nu allemaal onder toezicht van de Organismo Agenti e Mediatori (OAM) vallen. De toezichthouder is verantwoordelijk voor het voorkomen en opsporen van witwassen.

In de praktijk betekent het onder andere dat Coinbase moet voldoen aan de verificatie-eisen in Italië. Desgevraagd moet de beurs gegevens kunnen delen aan de lokale (en internationale) autoriteiten.

Uitbreiden en krimpen

Coinbase moest eerder dit jaar een deel van het personeel ontslaan. Door een onzekere markt met lage prijzen daalde de interesse in bitcoin. Het grootste gedeelte van de omzet van Coinbase komt van handelskosten.

Volgens Bloomberg staat het handelsvolume op cryptobeurzen op het laagste punt sinds december 2020. Er werd ‘slechts’ $4,2 biljoen (!) aan handel verwerkt volgens CryptoCompare.

Er wordt nog steeds goed geld verdiend door de grote partijen in de industrie. Tegelijkertijd zien we ook opmerkelijke ‘slachtoffers’ van de huidige markttrend. Coinbase staat slechts op de 14e plek qua gerapporteerd volume. Nog niet zo lang geleden stonden zij gewoon in de top vijf.

Het aandeel (COIN) staat ook op ~$54 per stuk. De koers begon vorig jaar op $342.

Toch wil het bedrijf nu de volgende slag slaan in Europa. Veel landen hebben nu toezichthouders aangewezen. Het is dan zaak om te lobbyen en te voldoen aan de lokale eisen. Eenmaal door de poort heen kan Coinbase bestaande en nieuwe diensten aanbieden.

Coinbase is nog niet te vinden in het cryptoregister van Nederland. Nana Murugesan, mede-verantwoordelijk voor de internationale uitbreiding van Coinbase, geeft aan dat daar echter snel verandering in moet komen. Naast Italië staan ook Spanje, Frankrijk en Nederland op de lijst.

Lees meer over:
CoinbaseEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...