Coinbase start nieuwe uitleendienst

Coinbase start nieuwe uitleendienst

Coinbase heeft een nieuwe cryptouitleendienst gelanceerd in de Verenigde Staten voor institutionele klanten, om het gat op te vullen dat ontstond na de problemen bij bedrijven als Genesis en BlockFi.

Volgens een indiening bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) op 1 september is er al $57 miljoen opgehaald voor het programma. Dat meldt Coindesk vandaag.

Volgens bronnen dichtbij de kwestie kunnen klanten geld uitlenen aan Coinbase - voornamelijk in de vorm van cryptomunten - en krijgen ze onderpand dat de waarde van de lening overschrijdt. Deze overcollateralisatie dient als bescherming tegen eventuele finance fiasco's.

Coinbase kan vervolgens beveiligde leningen verstrekken aan institutionele handelsklanten, vergelijkbaar met de prime brokerage-diensten die banken bieden in de traditionele financiële sector, aldus de betrokken bron die Coindesk heeft gesproken.

Genesis en BlockFi boden vergelijkbare uitleendiensten aan in Amerika, maar leden vorig jaar enorme verliezen die hen geheel of gedeeltelijk naar de faillissementsrechtbank brachten.

Deze nieuwe dienst verschilt van het omstreden Lend-programma dat Coinbase in 2021 annuleerde. Dat was gericht op particuliere klanten, en SEC-functionarissen waren ertegen. Deze nieuwste uitleendienst is daarentegen gericht op instellingen, wat betekent dat de regulering minder belastend is - op de veronderstelling dat grote investeerders de expertise hebben om ermee om te gaan.

Lees meer over:
Bitcoin Coinbase

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties