‘CoinDesk staat te koop’

CoinDesk staat te koop, meldt zakenkrant Wall Street Journal. Volgens hun bronnen is er ruim $200 miljoen geboden op het nieuwsplatform.

Wall Street Journal heeft informatie dat DCG investeringsbank Lazard heeft ingehuurd om de markt op te gaan voor kopers. Een volledige of gedeeltelijke verkoop zijn de opties. Naar eigen zeggen is het geld als ‘groeikapitaal’, zo bevestigt CoinDesk CEO Kevin Worth aan The Block.

Eerder deze week moest CEO Barry Silbert van DCG aankondigen dat aandeelhouders voorlopig geen winstuitkering ontvangen. Voor dochterbedrijf en handelshuis Genesis Global, dat kampt met vermoedelijk drie miljard dollar aan schulden, is gisteren een faillissementsprocedure gestart.

Dan zijn er nog partijen zoals Gemini en het Nederlandse Bitvavo die gezamenlijk circa 1,1 miljard dollar tegoed hebben van Genesis. Vorige week lag er een aanbod van DCG bij Bitvavo op tafel, maar dat is toen afgewezen. Bitvavo komt vandaag met een update richting haar klanten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...