Bloomberg: Genesis vraagt mogelijk faillissement aan

Bloomberg: Genesis vraagt mogelijk faillissement aan

Grote problemen bij Genesis Global Capital. Klanten zoals Bitvavo en Gemini hebben nog honderden miljoenen te goed, maar het de crypto-geldverstrekker lijkt om te vallen. Volgens Bloomberg kijkt men serieus naar een faillissement.

Genesis is onderdeel van Digital Currency Group (DCG). Het is een van de belangrijkste conglomeraten in de industrie, maar de boel wankelt. Genesis heeft simpelweg betalingsproblemen. Het zou gaan om zo'n $3 miljard. Eerder geweigerde Bitvavo een aanbod om 70% van de schuld te voldoen.

Genesis is niet het enige merk van DCG dat het moeilijk heeft. Door de connectie met verschillende beurzen is het wel een van de meest opvallende verhalen uit de industrie op dit moment. Digital Currency Group stopt voorlopig met winstuitkeringen voor aandeelhouders.

Schuldeisers van Genesis zullen bij een eventueel faillissement hun pijlen richten op moederbedrijf DCG. Directeur Barry Silbert zal echter er alles aan doen om de problemen met Genesis niet over te laten lopen naar DCG. Of dat gaat lukken, is nog de vraag.

Genesis zou al hebben gesproken over deze stap met grote schuldeisers.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties