Genesis heeft minstens $3,6 miljard aan schulden

Update – Genesis Global is meer dan 3,6 miljard dollar verschuldigd aan de vijftig belangrijkste schuldeisers. Dat blijkt uit de faillissementsaanvraag die het cryptobedrijf bij de rechtbank in New York heeft gedaan. Het gaat om een top 50 van belangrijkste schuldeisers die nog een vordering hebben lopen. Een daarvan is het Nederlandse Bitvavo, dat nog steeds hoopvol is dat ze hun 180 miljoen euro terugkrijgen.

De andere bekende naam op de lijst is Gemini Trust Company, een entiteit van cryptobeurs Gemini, die nog een claim van 766 miljoen dollar hebben. Gemini ziet een gang naar de rechter als één van de opties om het geschil op te lossen.

Update 12-01-2023:

Cryptobedrijf Genesis heeft ruim drie miljard dollar aan schulden openstaan. Moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) overweegt om zijn investeringsportefeuille te verkopen dat 500 miljoen dollar moet opleveren. Die opbrengst is te gebruiken om schuldeisers van Genesis te betalen, meldt de Financial Times.

DCG is naast Genesis eigenaar van een groot aantal cryptobedrijven zoals Grayscale Investments (o.a. GBTC) en nieuwssite Coindesk. Ze worden gedwongen om de VC-tak te verkopen om schulden bij prime brokerage Genesis Capital te dichten.

Onder meer Gemini heeft 900 miljoen dollar aan klantengelden bij Genesis ondergebracht, bij het Nederlandse Bitvavo gaat het om een openstaand bedrag van circa 280 miljoen euro van klanten die een opt-in voor hun stakingdienst hebben. Naar eigen zeggen kan Bitvavo deze klantengelden één op één dekken met eigen en vreemd vermogen.

De venturetak van DCG is een verzameling van circa 200 cryptogerelateerde projecten zoals beurzen, banken en custodians verspreid over 35 landen. Het is een hele operatie om die belangen af te stoten de komende maanden.

Genesis moet op haar beurt fors bezuinigen, waarbij 30% van het personeel moet vertrekken.

Lees meer over:
Digital Currency Group

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...