CoinDesk: The Block ontving miljoenen van Bankman-Fried

De directeur van mediabedrijf The Block is opgestapt. Volgens concurrent CoinDesk had Michael McCaffrey financiële banden met Sam Bankman-Fried.

McCaffrey stapte direct op toen het nieuws naar buiten kwam. De situatie is pikant omdat Bankman-Fried via zijn handelsbedrijf Alameda Research verschillende miljoenenleningen aanbood. Het gaat naar verluidt om drie leningen sinds 2021, bij elkaar gaat het om $43 miljoen.

The Block geeft aan dat zij niets wisten van deze deals. Frank Chaparro, een schrijver bij The Block, reageert op Twitter op de situatie. Ook hij zegt dat McCaffrey deze informatie achterhield.

In 2021 werd een lening van $12 miljoen gebruikt om andere investeerders uit te kopen. Op dat moment nam McCaffrey het roer over bij The Block. De tweede lening van $15 miljoen was bedoeld om de dagelijkse kosten te dekken. Volgens The Block gaat het bij de laatste lening van $16 miljoen om privéaankopen van McCaffrey. Hij zou vastgoed hebben gekocht op de Bahama's. Dit is ook het land waar Bankman-Fried nog altijd zit.

Bankman-Fried is de oprichter van FTX, Alameda en nog meer dan 100 andere entiteiten. Recentelijk stortte zijn organisatie als een kaartenhuis in elkaar. De financiële banden lopen door heel de industrie, en zelfs daarbuiten. Van donaties voor verkiezingen, tot aan dit soort leningen aan mediabedrijven.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...