CoinSwitch vraagt om meer regels: ‘Klanten weten niet wat er gaat gebeuren’

India moet werk maken van duidelijk regels. Dat vindt de directeur van de app CoinSwitch.

Ashish Singhal vertelt in gesprek met Reuters dat klanten en ondernemers last hebben van de onzekerheid. Bitcoin zelf blijft wel bestaan. Maar in India is er nog altijd geen duidelijkheid over wat je wel of niet er mee mag, volgens de letter van de (toekomstige) wet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Gebruikers weten niet wat er gaat gebeuren met hun fondsen. Gaat de overheid het verbieden, of niet?”, vraagt Singhal zich hardop af. De beste man is wel op een goede plek om de vragen te stellen. Hij is aanwezig bij het World Economic Forum in Davos. Daar komen tal van invloedrijke personen bijeen om eens lekker te praten over de (financiële) toekomst.

De gemiddelde bitcoiner zal het er misschien niet mee eens zijn, maar dit soort bestuurders zien graag meer regels vanuit de overheid: ”Regels brengen ruste en zekerheid.” Daarmee doelt Singhal op regels rondom belastingen en de richtlijnen voor bedrijven, bijvoorbeeld.

De centrale bank van India riep ooit op tot een verbod op cryptocurrecny’s. De regering maakt echter werk van een duidelijk belastingstelsel. Wat niet betekent dat het beleid ineens super gunstig wordt, natuurlijk.

Er was spraken van een belasting van 28% (!) op bitcoin transacties. CoinSwitch is met een geschatte waarde van $1,9 miljard een van de grootste cryptobedrijven in India.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...