‘Corporate FOMO bij bedrijven Mexico’, volgens manager PwC

De interesse in bitcoin (BTC) vanuit Mexico zit in de lift. Volgens PwC zijn er sinds de laatste maand enorm veel Mexicaanse bedrijven die in de bitcoin markt willen stappen.

Bitcoin in Mexico

Bedrijven hoeven zich deze dagen niet te schamen om er openlijk voor de cryptomunt uit te komen. Nadat Tesla voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht, is het voor veel andere bedrijven een safer bet geworden. Dat merkt ook Mariciu Hurtado, senior partner bij PwC. In een artikel voor El Economista noemt hij dat de interesse in het Latijns-Amerikaanse land enorm is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cryptomunt heeft in het land enorm aan geloofwaardigheid gewonnen. We zien overduidelijk het netwerkeffect in levende lijve: hoe meer mensen instappen, hoe minder mensen er achter willen blijven.

“Dit gebeurt omdat er een aanzienlijk aantal spelers is die die deze valuta’s betrouwbaar achten, en daarom passen bedrijven hun visie aan en willen ze er voordeel uit halen opzichte van hun concurrenten,” aldus Hurtado,

Hij merkt op dat hij veel bedrijven ziet die de concurrentie voor willen blijven door cryptocurrency’s op te nemen op de balans. Als je het zo hoort, heeft het wel wat weg van een ‘corporate FOMO’. Anderzijds merkt de consultant op dat de bedrijven terughoudend zijn. Waar in Amerika de draaiboeken al zijn bewezen door MicroStrategy, Square en Tesla, is de regelgeving in Mexico nog niet duidelijk genoeg.

Miljardair

Wat voor de Mexicanen ook helpt, is dat de derde-rijkste man van het land openlijk Bitcoiner is. Medio november onthulde Ricardo Salinas Pliego op Twitter dat hij 10% van zijn “liquide portfolio” in bitcoin heeft gestoken.

Forbes schat het vermogen van de zakenman in op $11,7 miljard. Pfliego komt uit Mexcio City en is de oprichter en voorzitter van Grupo Salinas, en eigenaar van verschillende bedrijven in de media, telecommunicatie, financiën en detailhandel.

Ook paste hij in navolging op Elon Musk ook zijn bio op Twitter aan naar de hashtag #Bitcoin. Hij leek gisteren ook te hinten bitcoin te willen accepteren bij zijn bedrijf Tiendas Elektra.

'Corporate FOMO bij bedrijven Mexico', volgens manager PwC

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: