'Crypto King' van Canada wordt ontvoerd en gemarteld voor $3 miljoen aan losgeld

'Crypto King' van Canada wordt ontvoerd en gemarteld voor $3 miljoen aan losgeld

Aiden Pleterski werd ontvoerd, gemarteld en vastgehouden om uiteindelijk losgeld te verdienen. De zelfbenoemde Crypto King van Canada was eerder betrokken in verschillende rechtszaken met betrekking tot fraude.

Pleterski is 23 jaar, maar heeft al flink wat meegemaakt. Niet in de laatste plaats werd hij vorig jaar failliet verklaard. De Canadees heeft al meer dan $25 miljoen aan claims aan zijn broek van slachtoffers. Pleterski beloofde investeerders om groots te investeren in cryptocurrency en andere trading 'kansen'. Hij ontving ruim $40 miljoen, maar er werd slechts een paar ton daadwerkelijk geïnvesteerd volgens de aanklacht.

Je raadt het al: het meeste geld ging op aan 'lifestyle'. Denk aan dure auto's, maar ook privé jets en uitgebreide vakanties. Het zou gaan om $16 miljoen dat op deze manier in korte tijd werd verbrast.

Zelf komt hij er dus ook niet ongeschonden uit. Pleterski wed volgens zijn vader in december ontvoerd. Hij zegt: "Hij werd meegenomen. Ze hebben hem zo'n drie dagen vastgehouden. Ze hebben hem geslagen, gemarteld en hij mocht bellen naar specifieke personen." De politie in Toronto bevestigt dit verhaal.

Pleterski mocht onder andere zijn huisbaas bellen, om even te vragen om $3 miljoen. Hij werd uiteindelijk vrijgelaten zonder te betalen.

Het is een triest verhaal. De verliezen waren uiteraard niet meer goed te maken voor Pleterski toen hij eenmaal begon: "Ik probeerde het goed te maken. Je zou kunnen zeggen dat hebzucht het overnam. Ik wilde winsten maken die niet haalbaar waren. Dat heeft tot meer verliezen geleden.

Lees meer over:
Bitcoin Canada misdaad

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties