Crypto-oplichters richten zich op Spice Girl Mel B

De online wereld zit vol met oplichters en boefjes. Regelmatig wordt de gelijkenis van bekende personen ingezet om mensen op te lichten. Deze keer was het de beurt aan Mel B.

De Spice Girl is volgens de Daily Mail slachtoffer van oplichters. Of beter gezegd: directe familieleden en vrienden kregen opvallende berichten. De oplichters probeerde geld op te halen voor een niet-bestaand goed doel om 'Afrikaanse kinderen te helpen die dood gaan van de dorst'. Men ontving de berichten via WhatsApp.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mel B kreeg plotseling vragen over het goede doel en kwam er op die manier achter dat er iets mis was. Oplichters gebruikte haar gelijkenis om mensen te overtuigen. Het verzoek was simpel: stuur geld via cryptobeurs Binance. De popster heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Oplichters

In dit verhaal gaat het dus over WhatsApp-berichten. Maar er wordt ook op andere manieren misbruik gemaakt van de identiteit van bekende mensen.

Eerder dit jaar maakte een oplichter bijvoorbeeld 26 bitcoin buit. Iemand stuurde het bedrag (toen zo'n $`1,`1 miljoen waard) naar een adres van een nep-weggeefactie. De scammer deed zich voor als Michael Saylor, CEO van MicroStrategy en een bekende bitcoiner.

Het ging hier om een adres dat hoorde bij een reeks YouTube-video's. De boefjes dringen bijvoorbeeld een groot account binnen om dan een oude video van Saylor te tonen. Daar omheen beloven ze dan allerlei mogelijkheden en extra BTC.

Saylor reageerde toen zelf op de oplichters:

Gratis bitcoin bestaat niet. Toch zijn er mensen die geregeld in de snode plannetjes van oplichters trappen. Stuur nooit geld naar iemand die dat online zomaar vraagt. Ook met vrienden en familie is het handig als je het eerst even dubbelcheckt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...