Crypto Wolf is bullish over bitcoin: “Dit is de kans van je leven”

Als we de laatste analyse van Crypto Wolf mogen geloven, dan staat bitcoin een gigantische rally te wachten. Wolf constateert namelijk dat de grafiek van bitcoin op dit moment grote gelijkenissen vertoont met die van het einde van de bearmarkt van 2018. Destijds maakte bitcoin zich ook op voor behoorlijke stijgingen.

Grote rally in aantocht

De analyse van Wolf draait voornamelijk om de zogenaamde Relative Strength Index (RSI) van bitcoin, die op een punt is gekomen waarvandaan meestal mooie rally's volgen. Op basis van het verleden ziet Wolf dan ook een grote kans op een paar feestelijke maanden voor de bitcoin koers.

Die feestelijke maanden zijn na het ellendige jaar van 2022 natuurlijk meer dan welkom. Tot nu toe is het jaar 2023 in ieder geval goed begonnen en keert er langzaam maar zeker weer wat optimisme terug in de markt. We zijn als bitcoiners natuurlijk behoorlijk belachelijk gemaakt tijdens de laatste maanden van het afgelopen jaar en ook de kerstdagen zullen voor sommigen moeilijk geweest zijn.

Momenteel is er echter een voorzichtige kentering gaande en ook binnen de technische analyse komen er wat goede signalen door. Op 18 januari was er zelfs sprake van een zogenaamde positieve divergentie op de wekelijkse grafiek voor de RSI van bitcoin, wat in de geschiedenis van bitcoin nog nooit eerder voorkwam.

Nog nooit vertoond

"Bitcoin printte een zeldzame positieve divergentie van de RSI op de weekgrafiek. Dat is nog nooit in de geschiedenis van bitcoin voorgekomen en een 'once in a lifetime opportunity'," zo vat Wolf het verhaal samen op 21 januari.

De RSI is een manier om te meten of een asset 'heet' of 'koud' is. Dat wil zeggen of er momenteel een gigantische koopgolf gaande is er een kans is op een correctie of andersom. Nog nooit eerder is het voorgekomen dat bitcoin op de weekgrafiek dus zo'n positieve kentering doormaakt als nu.

Wat dat betreft kunnen we ons mogelijk opmaken voor nieuwe koersexplosies, maar het is wel opvallend om te zien dat de positieve analyses ons weer om de oren vliegen na een paar weken van groene prijsactie voor bitcoin. Wees daar heel voorzichtig mee, want het sentiment kan snel omdraaien in deze wereld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....