Cryptobeurs Bitvo eindigt samenwerking met FTX en komt goed weg

Het Canadese cryptoplatform Bitvo maakt bekend dat ze de deal met FTX beëindigen. Eerstgenoemde stond op het punt om overgenomen te worden door de bijna failliete beurs.

Samenwerking

Bitvo meldt dat haar aandeelhouder een einde maakt aan de overeenkomst die eerder was aangegaan met FTX Canada Inc. en FTX Trading Ltd. Het betreft de aandeelhouder genaamd Pateno Payments Inc.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX vroeg afgelopen week haar Chapter 11-faillissement aan wegens een gapend tekort op de balans. Eerder werd al bekend dat Bitvo geen blootstelling had aan FTX of dat het geld op de beurs had staan. Ook hadden ze geen blootstelling aan de FTT-token. Daardoor lijkt het Canadese bedrijf goed weg te zijn gekomen.

Ze worden niet meegesleept in het net van faillissementsprocedures die in gang worden gezet rondom FTX en de tientallen aanverwante entiteiten en zusterondernemingen.

Eerder dit jaar werden FTX en Bitvo het eens over een overname.

Statement van CEO

Pamela Draper, de president en CEO van Bitvo, verklaart dat ze afstand nemen van het FTX-drama:

“Ik vind het fijn om duidelijkheid te hebben naar de markt en dat mensen dat kunnen zien. Gezien de onzekerheid die er speelt bij de FTX Group of Companies, nemen we graag wat afstand van hen.”

Intern kijken ze nu naar een andere manier om stappen te zetten. Naar verluidt is het nog steeds een optie om te fuseren met een andere beurs of om samen te gaan werken met een ander groter handelsplatform.

Naar eigen zeggen hebben ze alle reserves van klanten in kas en doen ze dus niet aan fractioneel reservebankieren. Ook blijven opnames en stortingen gewoon werken.

Intussen is Bitvo ook gewoon geregistreerd bij de Canadian Securities Administrators in alle provincies en territoria in Canada. FTX was dit niet volledig.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX