Cryptobeurs KuCoin haalt $150 miljoen op, waardering geschat op $10 miljard

Cryptobeurs KuCoin wordt gewaardeerd op $10 miljard. Onder leiding van Jump Crypto haalde het bedrijf in een financieringsronde $150 miljoen op. Daarmee is de exchange nu een ‘decacorn’.

KuCoin

Het was voor het eerst in vier jaar dat KuCoin weer eens geld ophaalde. Ze mochten investeringen verwelkomen van onder andere Circle Ventures, IDG Capital en Matrix Partners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

KuCoin positioneerde zich in 2017 als dé plek waar je gloednieuwe altcoins kon handelen. Sindsdien zet de beurs in op web3. Toch hebben ze ook een handelsvolume van $750 miljoen op het bitcon-USDT handelspaar.

Het platform is volgens CoinMarketCap de vijfde grootste spotmarkt van de wereld, achter Binance, Coinbase, FTX en Kraken. Het heeft naar verluidt 18 miljoen gebruikers in 207 landen. Sinds september 2017 opereert het bedrijf vanuit de Seychellen.

Vers geld

Met het nieuwe geld wil KuCoin “verder gaan dan gecentraliseerde handelsdiensten.” Ze hebben het in het persbericht over dingen als GameFi, DeFi en NFT’s. Helaas ligt de aandacht nog niet bij de implementatie van het Lightning Netwerk.

De vorige financieringsronde (Serie A) dateert alweer van november 2018, toen het $20 miljoen ophaalde tegen een waardering van $100 miljoen.

Bitpanda was een jaar geleden de eerste crypto-unicorn in Europa. Ter vergelijking: KuCoin is nu dus gewaardeerd op het tienvoudige.

KuCoin weert sinds november 2021 alle Chinese klanten die het handelshuis willen bezoeken, vanwege druk van autoriteiten. De beurs heeft ook een eigen mining pool opgericht. De rekenkracht die ze aan het netwerk bijdragen is echter verwaarloosbaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKucoin