Cryptobeurzen in Zuid-Korea moeten vanaf september $2,3 miljoen aan reserves opzij zetten

Zuid-Koreaanse cryptobeurzen moeten vanaf september minstens 3 miljard won (2,3 miljoen dollar) aan reserves aanhouden op bankrekeningen. Het cryptominded land voert strengere controles om consumenten te beschermen in de opkomende cryptomarkt.

Een toezichthouder van de bancaire sector heeft cryptobeurzen verzocht om minstens 3 miljard won of het equivalent van 30% van hun dagelijkse gemiddelde stortingen aan reserves opzij te zetten. Zodat ze “hun aansprakelijkheid voor schade aan gebruikers” kunnen nakomen als zich een risico voordoet. De omvang van dergelijke fondsen moet volgens de richtlijnen worden beperkt tot 20 miljard won (ca. 15,3 miljoen dollar).

In juni heeft de Zuid-Koreaanse overheid wetgeving aangenomen om beleggers van cryptomunten beter te beschermen. De nieuwe wetgeving, bestaande uit 19 crypto-gerelateerde wetsvoorstellen, geeft de Financial Services Commission (FSC) en de Bank of Korea de bevoegdheid om toezicht te houden op cryptobedrijven en custodians. De nieuwe wet staat de autoriteiten ook toe om straffen op te leggen in gevallen van oneerlijke handel in virtuele activa.

Vorige maand heeft de FSC aangekondigd dat binnenlandse bedrijven vanaf volgend jaar hun cryptocurrency-posities bekend moeten maken als onderdeel van nieuwe boekhoudregels. De nieuwe regels vereisen ook dat uitgevers van cryptomunten hun bedrijfsmodellen en interne accountancyrichtlijnen bekend maken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...