Crypto.com koopt twee beurzen van IG Group voor $216 miljoen

Crypto.com heeft twee exchanges gekocht van de financiële dienstverlener IG Group. Met de deal is een bedrag van 216 miljoen dollar gemoeid (190 miljoen euro) in cash.

Crypto.com op overnamepad

Het zijn twee kleinere Amerikaanse beurzen die het cryptobedrijf uit Singapore heeft opgeslokt, zo meldt persbureau Bloomberg. Het gaat om de North American Derivatives Exchange (Nadex) en de Small Exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Laatstgenoemde partij is een beurs gevestigd in Chicago met onder meer Interactive Brokers als aandeelhouder. Zij bieden futures aan met cryptocurrency’s als onderliggende waarde.

Nadex is een Amerikaanse derivatenspecialist met een expertise in binaire opties en call-spreads, en is gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Volgens CEO en medeoprichter Kris Marszalek krijgen hun klanten toegang tot ‘meer financiële tools’.

De deal wordt in de eerste kwartaal van 2022 compleet afgerond na goedkeuring van de toezichthouders.

In de ogen van de verkopende partij hebben zij een ‘aanzienlijk rendement’ behaald met deze deal, aldus CEO June Felix van de IG Group.

Consolidatie in de markt

Binnen het exchange-segment is een duidelijke consolidatie in de markt gaande. Coinbase heeft overnames aangekondigd van de cryptografische specialist Unbound Security uit Israël en de kleinere BRD cryptobeurs.

Gemini wil opnieuw geld gaan ophalen in de markt tegen een waardering van maar liefst 7,1 miljard dollar. CBOE wist een deal te sluiten met cryptobedrijf Eris Digital.

Crypto.com haalde de nieuwskoppen door de grootste sportarena in Los Angeles, het huidige Staples Center, te gaan sponsoren. Vanaf volgend jaar heet het de Crypto.com Arena, waar onder meer de LA Lakers en LA Clippers spelen. Met de deal is een sponsorbedrag van 700 miljoen dollar gemoeid.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCrypto.com

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...