Cumberland: bitcoin naar $32.000 in 2022

Cumberland: bitcoin naar $32.000 in 2022

Institutionele beleggers zijn iets optimistischer over de bitcoin koers tot het einde van dit jaar. Dat is te lezen in een nieuw rapport van Cumberland, een market maker uit Chicago die in dienst van beleggers op de bitcoinmarkt handelt.

Herstel?

Dus stel een beleggingsfonds wil een grote transactie doen, dan kan men Cumberland inschakelen om dat in goede banen te leiden en de bitcoin te vinden bij de juiste partijen tegen de meest gunstige condities. Ze hebben een steekproef gehouden onder hun klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de uitkomsten is een prijsvoorspelling van $32.000 voor het einde van dit jaar. Tegen de huidige prijs zou dat bijna een stijging van 40% betekenen. Behoorlijk optimistisch dus, ook omdat de markt nog opkrabbelt na de klappen in mei en juni.

Een andere opvallende uitkomst: de pijn is volgens de ondervraagden nog niet uit de markt. De koers gaat eerst een nieuwe bodem van $16.000 opzoeken. De auteurs concluderen:

'Zelfs in een bearmarkt is deze uitkomst niet verrassend. De meesten van ons zitten tenslotte in bitcoin omdat we erin geloven. Als men géén bullish outlook zou hebben, zou men nog steeds in forex handelen'.

Een van de uitdagingen voor de huidige markt is de relatief hoge correlatie met (tech) aandelen. De afhankelijkheid van de Federal Reserve is nog steeds hoog. Bitcoin is meestal één van de eerste assets die een marktomkering kan signaleren.

Hodlers

Wat de prijs ook doet, er is een groep die blijft geloven in de lange termijn koers van bitcoin. Glassnode komt met een opbeurende metric dat het aantal munten dat lange termijn wordt vastgehouden (of verloren is) op een nieuw hoogtepunt staat van de afgelopen 21 maanden.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan