DBS Bank, de grootste bank van Singapore, start Bitcoin handel

De grootste bank van Singapore heeft goedkeuring gekregen om cryptodiensten aan te bieden. DBS Bank is nu een broker voor onder andere bitcoin nu de regelgevers akkoord zijn met de diensten die ze willen aanbieden.

Bitcoin handel

Het gaat om de brokerage-tak van DBS Bank, genaamd DBS Vickers. De Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft een principiële goedkeuring verstrekt aan de bank, waardoor ze diensten met ‘digital payment token’ kunnen aanbieden als een ‘payment institution’. Dat valt te lezen in een persbericht van DBS.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De goedkeuring wordt verleend onder het Payment Services Act van Singapore, waardoor ze nu een speciale vergunning hebben. Met deze licentie, kan het bedrijf betalingen met digitale valuta aanbieden aan vermogensbeheerders en bedrijven die willen handelen met cryptocurrency’s.

Het gebeurt allemaal via de beurs die de DBS Bank zelf heeft opgericht, de DBS Digital Exchange (DDEX). Naast de goedkeuring die de MAS heeft verleend, maakt DBS ook bekend dat de DDEx nu volledig gelanceerd kan worden voor 24/7 handel.

Het platform opent maandag aanstaande officieel haar deuren. Voorheen was het alleen bereikbaar tijdens Aziatische handelsuren, en sinds eind 2020 waren delen van de DDEX al beschikbaar gesteld. Klanten kunnen er Bitcoin, Ether, XRP en Bitcoin Cash kopen en verkopen.

Toenemende vraag

Eng-Kwok Seat Moey, een van de directeuren bij DBS Bank, vertelt dat ze onder bedrijven en vermogensbeheerders een groeiende vraag ziet voor diensten rondom digitale tokens.

“Dit kan de handelsvolumes van DDEX in de komende maanden doen stijgen, ook omdat het nu volledig operationeel is wat de groei voor het platform zal versnellen.”

Bitcoin krijgt in Singapore steeds meer voeten aan de grond. Momenteel bezit zo’n 43% van de inwoners al bitcoin of andere cryptocurrency’s. Dat bleek onlangs uit een enquête van cryptobeurs Independent Reserve.

Ook de derde bank van de stadsstaat, United Overseas Bank, start naar verluidt ook met bitcoin custody services. De centrale bank van het land ziet in bitcoin een vervanger van goud.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsSingapore