De Wikipedia-pagina van bitcoin ziet hoogste bezoekersaantallen sinds juni 2022 te midden van voortdurende rally

Bitcoin Hodl

De weergaven van de Wikipedia-pagina van bitcoin zagen vorige week een sterke stijging in interesse en bereikten het hoogste niveau sinds medio 2022.

Volgens de gegevens van The Block’s Data Dashboard bereikte de Wikipedia-pagina van bitcoin op 24 oktober 13.490 paginaweergaven. Volgens Rebecca Stevens van The Block Research is deze toename in bezoekersaantallen waarschijnlijk gestimuleerd door de prijsrally van de afgelopen week en veelbelovend nieuws over de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

“De recente rally van bitcoin en de mogelijkheid van een spot ETF wekken meer interesse in dit actief,” zegt ze. “De hernieuwde interesse is zichtbaar op diverse vlakken, zoals meer mensen die de Wikipedia-pagina van bitcoin bezoeken.”

Rally van de bitcoin prijs

De prijs van bitcoin steeg op 23 oktober voor het eerst sinds mei 2022 boven de $35.000. ’s Werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in de afgelopen week met 13% gestegen en bijna 29% gestegen in de afgelopen maand.

“De timing van goedkeuringen van spot bitcoin ETF’s blijft onduidelijk, maar zou binnen enkele maanden moeten plaatsvinden en hoogstwaarschijnlijk vóór 10 januari 2024, de uiterste deadline voor de aanvragen van Ark Invest en 21Shares,” schrijven JPMorgan-analisten onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou vorige week. “Dit is de vroegste van de verschillende uiterste deadlines waarmee de SEC wordt geconfronteerd voor aanvragen voor spot bitcoin ETF’s.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...