Elon Musk onthult Zijn Visie voor X: De Mogelijke Gevolgen voor Bitcoin

Elon Musk, de eigenaar van Twitter/X, deelde recentelijk nieuwe informatie over de geplande betaaldiensten van het bedrijf tijdens een personeelsvergadering. Maar wat gaan deze veranderingen betekenen voor cryptocurrencies?

De veranderingen van X

Musk benadrukte dat de nieuwe functie bijna alle aspecten van financiën zal dekken en lichtte toe: “Als ik het over betalingen heb, bedoel ik eigenlijk iemands volledige financiële leven. Of het nu om geld, of wat dan ook gaat, het zal allemaal op ons platform te vinden zijn. Het gaat dus niet alleen om het versturen van 20 dollar naar een vriend. Ik heb het over een situatie waarin je geen bankrekening meer nodig hebt.”

Hoewel Elon Musk aangaf dat X bijna alle financiële mogelijkheden zal bieden, vermeldde hij niet expliciet dat er nieuwe cryptocurrency functies geïntegreerd zullen worden. Toch beschikt de app al over bepaalde crypto functies, waaronder het geven van Bitcoin en Ethereum fooien en ondersteuning voor NFT-profielfoto’s.

Of we binnenkort dus Bitcoin kunnen kopen op X is nog maar de vraag. Dit zou zo maar tot de lange termijn plannen van Musk kunnen horen, aangezien hij in het verleden al veel met cryptocurrencies bezig is geweest. Echter heeft hij wel al eens aangegeven dat hij met X geen eigen crypto munt gaat uitbrengen.

Volgend jaar al live?

Musk gaf aan dat het bedrijf momenteel wacht op goedkeuringen voor de betaalfuncties en verwacht dat dit proces binnen enkele maanden afgerond zal zijn. X heeft deze zomer in verschillende Amerikaanse staten geldtransactie vergunningen verkregen. Tot nu toe heeft het bedrijf vergunningen in negen staten weten te bemachtigen.

De leidinggevenden van het bedrijf verwachten dat de betaalfuncties in 2024 geïntroduceerd zullen worden. Musk gaf aan dat het in zijn ogen onvoorstelbaar zou zijn als de functie niet vóór het einde van volgend jaar geïntroduceerd wordt.

Verder deelde Musk tijdens het gesprek dat hij grote ambities heeft voor X en van plan is om het voormalige Twitter om te vormen tot een alles-in-één app. Hij heeft de ambitie om X te laten concurreren met de Chinese WeChat-app, die betalings- en andere functies combineert met een sociaal netwerk.

Lees meer over:
Elon Musk

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...