'Nederlandse Deribit wil uitwijken naar Dubai'

'Nederlandse Deribit wil uitwijken naar Dubai'

Deribit wil een licentie verkrijgen in Dubai. meldt The Block. Daarmee zou de bitcoin optiebeurs verhuizen van Panama naar het emiraat.

Verhuizing naar het emiraat

De verhuizing zou nodig zijn om hun dominantie op de bitcoin optiemarkt te behouden de komende jaren. Dubai staat bekend als een cryptovriendelijk oord, bovendien zijn er tal van belastingvoordelen voor zowel bedrijven als particulieren.

In Dubai wil het een zogenaamde Full Market Product-licentie verwerven onder de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA)-wet, aldus operationeel directeur Luuk Strijers tegenover The Block. Het kantoor in Dubai gaat met name management-, compliance- en ondersteunende functies huisvesten. In Amsterdam zetelt nog wel een support - en marketingteam. De move naar Dubai moet ook meer vertrouwen wekken bij beleggers, nu dit vertrouwen is gezakt door onder meer de ineenstorting van FTX.com en Genesis. Ze zoeken een samenwerking met een Big 4 accountancykantoor om alle regels en stempels te voldoen.

Voorop staat dat Deribit nog steeds de onbetwiste marktleider is op de bitcoin optiemarkt. Door middel van een optie kun je speculeren op de korte termijn koers van bitcoin.

Nederlandse origine

Deribit is van origine een Nederlands bedrijf opgericht door de broers John en Marius Jansen. Ze vertrokken begin 2020 vlak voor de covdcrisis vertrokken naar Panama en willen nu een nieuwe stap maken. Medeoprichter Marius Jansen is overigens niet meer zakelijk actief voor Deribit, zoals hij vertelde in de podcast Hup Bitcoin. Medio 2021 kwam hij nog in het nieuws wegens een royale gift aan zijn amateurvoetbalclub in Groningen.

Lees meer over:
regulering Deribit

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan