Deze 9 beursgenoteerde bedrijven hebben $1,1 miljard aan bitcoin gespaard

Liever je bitcoin als onderpand voor financiering gebruiken dan het te moeten inwisselen voor dollars.

Dat is wat de negen grootste beursgenoteerde mining bedrijven uit Amerika en Canada denken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hodl-strategie

Uit onderzoek van The Block blijkt dat ze ruim 20.000 bitcoin hebben verzameld, omgerekend 1,1 miljard dollar tegen de huidige marktprijs.

Om deze ‘hodl‘-strategie te financieren gaan ze een lening aan in dollars of ze geven nieuwe aandelen uit.

Een strategie die bijvoorbeeld een bedrijf als MicroStrategy toepast, het uitgeven van nieuwe aandelen of schuldenpapieren om zo middelen vrij te maken om bitcoin buiten de markt om te kopen of simpelweg direct te minen.

Een lange termijn strategie om de bitcoin schatkist te vullen, een strategie die veel bedrijven overigens als te risicovol inschatten. Een van de risico’s is dat de leningschuld tegen je gaat werken zodra de bitcoin prijs plots zakt.

Het gaat om deze 9 bedrijven

Dat mag de pret van deze bedrijven echter niet drukken. The Block heeft zich gebaseerd op de laatste productiedata van openbare bedrijfsrapportages.

Het gaat om volgende negen bedrijven die hun geld verdienen met het zo efficiënt mogelijk omzetten van kilowatturen naar satoshi’s, de digitale soldaten van de aankomende monetaire orde.

  1. Riot
  2. Marathon
  3. Bitfarms
  4. Greenidge
  5. Argo
  6. HIVE
  7. Hut8
  8. BitDigital
  9. Cleanspark

De eerste zeven namen van de bovenstaande lijst hebben in het derde kwartaal (juli t/m september 2021) in totaal 6.463 bitcoin gedolven.

Dat is omgerekend 7,5% van alle bloksubsidies die in het afgelopen kwartaal door het protocol zijn uitgekeerd.

Gemiddeld ligt de productie maar liefst 82% hoger vergeleken met het tweede kwartaal dit jaar.

Dat is te verklaren door investeringen in capaciteit en de terugval van rekenkracht van hun Chinese concurrenten.

Deze 9 beursgenoteerde bedrijven hebben $1,1 miljard aan bitcoin gespaard

Kijken we naar de hoeveelheid bitcoin die deze bedrijven op hun balans houden, dan overschrijdt dit de 20.000 Bitcoin inmiddels.

Het gaat om een gezamenlijke ‘stack’ van 20.459 bitcoin, inclusief de 4.812 BTC die Marathon op de markt kocht (en dus niet minede).

Deze 9 beursgenoteerde bedrijven hebben $1,1 miljard aan bitcoin gespaard

Het gedrag van deze miners past in het algemene plaatje van de markt: miners laten hun munten slapen en brengen ze voorlopig niet naar de markt.

Maar hoe financieren ze dan de bedrijfsvoering en investeringen? Zo openen financieringslijnen met derde partijen. Argo Blockchain heeft een lijntje met Galaxy Digital.

In ruil voor een lening van 25 miljoen dollar mag Galaxy de gedolven bitcoin van Argo als onderpand eisen (en gebruiken op andere markten).

Marathon heeft onlangs een doorlopende kredietlijn geopend van 100 miljoen dollar met de Silvergate Bank, gedekt door bitcoin en cash bezittingen.

Hut8 heeft 12 miljoen dollar geleend van Foundry, het mining vehikel van de Digital Currency Group, die ook Grayscale en Coindesk bezit.

En zo verstevigen Amerikaanse spelers elkaars banden met als doel om gezamenlijk te groeien.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...