Deze beurs verloor $3 miljoen aan bitcoin vanwege een softwarefout

De Canadese cryptobeurs Coinberry zegt dat het 3 miljoen dollar aan bitcoin heeft verloren als gevolg van een softwarefout. Het bedrijf probeert nu dit geld terug te vorderen op klanten die daar misbruik van hebben gemaakt, zo bericht de Financial Post.

Glitch

De firma is eigendom van WonderFi van de bekende Canadese ondernemer Kevin O’Leary. Ze hebben in juni een rechtszaak aangespannen tegen circa 50 klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het probleem dateert uit 2020 toen het handelsplatform van Coinberry een software upgrade doorvoerde. Door een glitch konden gebruikers bitcoin kopen zonder dat er Canadese dollars op hun account stonden.

Gebruikers konden namelijk een bancaire overschrijving in gang zetten, die tegoeden op hun Coinberry zetten, daarmee bitcoin kopen en die bitcoin sturen naar een ander platform en daarna kon men de originele bankoverschrijving stopzetten. Zodat men onderaan de streep niets betaalde voor deze gratis bitcoin.

Een aantal gebruikers hebben die bitcoin naar Binance gestuurd, maar het is onduidelijk of Binance ook juridisch aangepakt gaat worden. Voorlopig lijkt de focus te liggen op de gebruikers die er misbruik van hebben gemaakt.

Coinbase

Coinberry is niet het enige platform dat geld verliest door software-issues. Coinbase is eerder deze maand ook geconfronteerd met een soortgelijk probleem in Georgië, waar handelaren konden profiteren van een verkeerd geplaatste decimale punt in handelsparen die de Georgische valuta gebruiken.

Lees ook
12 jaar geleden verkocht iemand 84.000 bitcoin voor $1.500

 

Vrouw verduisterde 10 miljoen dollar die Crypto.com haar per ongeluk stuurde

 

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...