Deze beurs verloor $3 miljoen aan bitcoin vanwege een softwarefout

Deze beurs verloor $3 miljoen aan bitcoin vanwege een softwarefout

De Canadese cryptobeurs Coinberry zegt dat het 3 miljoen dollar aan bitcoin heeft verloren als gevolg van een softwarefout. Het bedrijf probeert nu dit geld terug te vorderen op klanten die daar misbruik van hebben gemaakt, zo bericht de Financial Post.

Glitch

De firma is eigendom van WonderFi van de bekende Canadese ondernemer Kevin O'Leary. Ze hebben in juni een rechtszaak aangespannen tegen circa 50 klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het probleem dateert uit 2020 toen het handelsplatform van Coinberry een software upgrade doorvoerde. Door een glitch konden gebruikers bitcoin kopen zonder dat er Canadese dollars op hun account stonden.

Gebruikers konden namelijk een bancaire overschrijving in gang zetten, die tegoeden op hun Coinberry zetten, daarmee bitcoin kopen en die bitcoin sturen naar een ander platform en daarna kon men de originele bankoverschrijving stopzetten. Zodat men onderaan de streep niets betaalde voor deze gratis bitcoin.

Een aantal gebruikers hebben die bitcoin naar Binance gestuurd, maar het is onduidelijk of Binance ook juridisch aangepakt gaat worden. Voorlopig lijkt de focus te liggen op de gebruikers die er misbruik van hebben gemaakt.

Coinbase

Coinberry is niet het enige platform dat geld verliest door software-issues. Coinbase is eerder deze maand ook geconfronteerd met een soortgelijk probleem in Georgië, waar handelaren konden profiteren van een verkeerd geplaatste decimale punt in handelsparen die de Georgische valuta gebruiken.

Lees meer over:
Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties