Deze bitcoin app uit Duitsland haalt $900 miljoen aan durfkapitaal op

Deze bitcoin app uit Duitsland haalt $900 miljoen aan durfkapitaal op

De Duitse beleggingsapp Trade Republic heeft maar liefst 900 miljoen dollar aan nieuwe investeringen opgehaald. Klanten kunnen via de mobiele app handelen in aandelen of in een bitcoin exchange traded fund (ETF).

Trade Republic

De bitcoin koers kreeg woensdag een fikse dreun op de diverse beurzen, maar de industrie rondom bitcoin blijft maar kapitaal aantrekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo ook Trade Republic, naar eigen zeggen de grootste (bitcoin) beleggingsapp van Duitsland specifiek gericht op millennials. Ze bieden naast bitcoin nog drie andere munten aan (ether, bitcoin cash en litecoin).

In deze zogenaamde Serie C investeringsronde heeft het bedrijf uit Berlijn 900 miljoen dollar opgehaald bij onder meer Sequoia Capital. Sequoia heeft al een belang in Klarna en Stripe.

Met een bedrijfswaardering van 5 miljard dollar zijn ze één van de grootste fintech startups van Europa. Andere investeerders zijn TCV en Thrive Capital, naast al bestaande aandeelhouders zoals Accell en Founders Fund.

Ze zijn naar eigen zeggen de grootste online broker van Duitsland, die zich met name richt op millennials. Net zoals zoveel brokers hanteren ze een flat fee van 1 euro per transactie.

HSBC Duitsland en Solaris Bank hebben al eerder geld gestoken in de beleggingsapp. Leuk detail: ABN AMRO heeft een minderheidsaandeel in deze Solaris Bank.

Trade Republic is in 2015 opgericht en met Bryce Ferguson, een voormalige senior product manager bij Coinbase, hebben ze zich qua ervaring versterkt. Bovendien hebben ze een volledige banklicentie onder toezicht van de centrale bank BaFin.

Dat is ook wel nodig, want ze hebben 6 miljard dollar aan klanttegoeden onder hun hoede.

Duitsland

In Duitsland is het investeringsklimaat voor bitcoin - en crypto-startups behoorlijk gezond. Eerder dit jaar werd bekend dat ~4.000 fondsen in bitcoin mogen investeren.

Dat betekent een extra, potentiële stimulans voor de vraag naar de cryptomunt. Naar verluidt zit er 1.200 miljard euro aan vermogen opgeslagen in deze fondsen.

Vanwege nieuwe regels zijn de deuren voor bitcoin geopend. Want investeringsfondsen (Spezialfonds) in Duitsland mogen per 1 juli aanstaande tot 20% van hun portfolio in 'crypto-assets' hebben. Daarmee krijgen deze bedrijven weer toegang tot de bitcoin markt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Bitcoin Duitsland

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties