Deze bitcoin app uit Duitsland haalt $900 miljoen aan durfkapitaal op

De Duitse beleggingsapp Trade Republic heeft maar liefst 900 miljoen dollar aan nieuwe investeringen opgehaald. Klanten kunnen via de mobiele app handelen in aandelen of in een bitcoin exchange traded fund (ETF).

Trade Republic

De bitcoin koers kreeg woensdag een fikse dreun op de diverse beurzen, maar de industrie rondom bitcoin blijft maar kapitaal aantrekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo ook Trade Republic, naar eigen zeggen de grootste (bitcoin) beleggingsapp van Duitsland specifiek gericht op millennials. Ze bieden naast bitcoin nog drie andere munten aan (ether, bitcoin cash en litecoin).

In deze zogenaamde Serie C investeringsronde heeft het bedrijf uit Berlijn 900 miljoen dollar opgehaald bij onder meer Sequoia Capital. Sequoia heeft al een belang in Klarna en Stripe.

Met een bedrijfswaardering van 5 miljard dollar zijn ze één van de grootste fintech startups van Europa. Andere investeerders zijn TCV en Thrive Capital, naast al bestaande aandeelhouders zoals Accell en Founders Fund.

Ze zijn naar eigen zeggen de grootste online broker van Duitsland, die zich met name richt op millennials. Net zoals zoveel brokers hanteren ze een flat fee van 1 euro per transactie.

HSBC Duitsland en Solaris Bank hebben al eerder geld gestoken in de beleggingsapp. Leuk detail: ABN AMRO heeft een minderheidsaandeel in deze Solaris Bank.

Trade Republic is in 2015 opgericht en met Bryce Ferguson, een voormalige senior product
manager bij Coinbase, hebben ze zich qua ervaring versterkt. Bovendien hebben ze een volledige banklicentie onder toezicht van de centrale bank BaFin.

Dat is ook wel nodig, want ze hebben 6 miljard dollar aan klanttegoeden onder hun hoede.

Duitsland

In Duitsland is het investeringsklimaat voor bitcoin – en crypto-startups behoorlijk gezond. Eerder dit jaar werd bekend dat ~4.000 fondsen in bitcoin mogen investeren.

Dat betekent een extra, potentiële stimulans voor de vraag naar de cryptomunt. Naar verluidt zit er 1.200 miljard euro aan vermogen
opgeslagen in deze fondsen.

Vanwege nieuwe regels zijn de deuren voor bitcoin geopend. Want
investeringsfondsen (Spezialfonds) in Duitsland mogen per 1 juli aanstaande tot
20% van hun portfolio in ‘crypto-assets’ hebben. Daarmee krijgen deze bedrijven
weer toegang tot de bitcoin markt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Duitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...