Deze Bitcoin (BTC) scale up uit Slovenië gaat hard in Amerika

867 totale weergaven

Bitcoin beurs Bitstamp gaat uitbreiden naar de VS. Dat maakt het bedrijf uit Slovenië bekend in een persbericht.

Bitstamp groeit hard in Amerika

Een van de redenen is dat het aantal klanten uit Amerika hard groeit: een toename van 570% in de eerste vier maanden van 2021 vergeleken met dezelfde periode in 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de tegoeden onder beheer afkomstig van Amerikaanse klanten is met 281% gegroeid. Ook is er 300% groei in het gebruik van de beleggingsapp voor zowel iPhone als Android.

De nieuwe CEO Julian Sawyer licht toe:

‘De interesse in cryptocurrency’s neemt alleen maar toe. We zien met name in de VS, de meest concurrerende markt, de interesse onder particulieren en bedrijven sterk toenemen.’

In een interview met Nasdaq Trade licht Hunter Merghart, die de operatie voor Bitstamp in Amerika leidt, de strategie verder uit. In zijn ogen groeit het ecosysteem in de huidige bullmarkt hard door, maar is er nog alle ruimte voor meer innovatie.

Ze werken al samen met de Amerikaanse custodian Silvergate om nieuwe producten en diensten te lanceren in de VS. Het ligt voor de hand dat Bitstamp ook leningen gaat verstrekken (lending) of juist kapitaal wil aantrekken tegen rente (borrowing).

Oudgediende

De onderneming geldt als één van de oudste beurzen wereldwijd, opgericht in 2011 door Nejc Kodrič en Damijan Merlak.

Europeanen kunnen al sinds 2011 euro’s omwisselen in een aantal cryptocurrency’s. Uit data van Coingecko blijkt dat de handelsparen ETH/USD en BTC/USD de meest liquide handelsparen op het platform zijn.

Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur was ruim 1,2 miljard dollar.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
VS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...