Deze 3 Bitcoin startups halen miljoenen dollars op, bullmarkt bevestigd?

De bullmarkt is in volle hevigheid gaande. Niet alleen openen steeds meer banken zoals Goldman Sachs hun poorten voor Bitcoin en halen fondsen steeds meer geld op, ook start-ups in het ecosysteem halen tientallen miljoenen dollars aan durfgeld op.

Bitcoin wallet ImToken haalt 30 miljoen dollar op

We beginnen met de start-up ImToken die maar liefst 30 miljoen dollar heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De ronde is geleid door de Chinese investeringsmaatschappij Qiming Venture Partners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een partij die eerder geld heeft gestoken in technologiefirma’s zoals Xiaomi, Meita en Megvii. En ook IDG Capital, die de eerste kapitaalronde leidde, doet nu ook weer mee. Ook Longling Capital deed mee, dat is weer een vehikel van Cai
Wensheng, de oprichter van Meitu. Deze ‘Chinese’ Snapchat kwam weer in het nieuws door zijn bedrijfsinvestering in Bitcoin.

Daarnaast zijn er nog een hele rij aan minder bekende namen die een duit in het zakje hebben gedaan.

De walletservice richt zich niet primair op Bitcoin overigens.

Ember Fund app haalt 5,3 miljoen dollar op

Ook in het nieuws: Ember Fund, een non-custodial app om je munten te beheren. Zij halen 5,3 miljoen dollar uit de markt aan seed kapitaal, zo meldt The Block.
Richard Jun van Bam Ventures leidde de financiering.

Het verse geld wordt gebruikt om ‘heftig’ te investeren in hun technologie, maar ook om de assets onder beheer ‘agressief te laten groeien’. Ze beheren nu 100 miljoen dollar aan cryptocurrency’s, maar willen dit laten groeien naar 1 miljard dollar onder beheer.

Wat is het model? Ember Fund is een beleggingsapp die werkt als een hedgefonds. Als gebruiker kun je in een fonds beleggen, en dat fonds is door Ember samengesteld en wordt hergebalanceerd. Net zoals een ‘echt’ fonds. Ze richten zich zowel op consumenten als op zakelijke gebruikers.

Naar eigen zeggen benaderen ze de 100.000 accounts.

Broker OVEX haalt 54 miljoen dollar op

Bitcoin broker OVEX uit Zuid-Afrika haalt 4 miljoen dollar bij Alameda Research aan vers geld op. Ze richten zich als prime brokerage specifiek op het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Canada, Kenia en Nigeria.

Volgens CEO Jonathan Ovadia bestaan er in deze markten weinig professionele tradings desks, terwijl de landen wel goed zijn voor ‘significant’ volume. Het geld wordt gebruikt om nieuw talent aan te trekken. Het huidige team moet groeien van 15 mensen naar 35 mensen. Met name developers en klantenservice medewerkers worden gezocht.

Met hun deals servicen ze vooral vermogende individuen en institutionele klanten. Maar onder de paraplu zit ook nog een exchange om in cryptocurrency’s te handelen en je kunt ook rente krijgen als je je bitcoin bij OVEX stalt.

Volgens Ovadia is zijn bedrijf ‘zéér winstgevend’, maar om verder te groeien is nog 14 miljoen dollar in de toekomst bovenop deze afgeronde financieringsronde. Ze worden gewaardeerd op 122 miljoen dollar en zijn daardoor als scale up te kwalificeren.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
investeringen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...