Deze Canadese firma heeft 16.000 Bitcoin aangetrokken in korte tijd

Na de lancering van de eerste Canadese bitcoin ETF hebben de aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust voor het eerst een volledige maand met korting gehandeld. Dat wil zeggen dat de totale waarde van alle Grayscale Bitcoin Trust aandelen lager is dan de totale waarde aan bitcoin die het fonds heeft.

In theorie koop je nu bij Grayscale dus bitcoin onder de huidige marktwaarde. Rafael Schultze-Kraft, de CTO van Glassnode, deelde op zijn Twitter dat de aandelen van Grayscale in maart gemiddeld 6% onder de marktwaarde handelden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Korting bij Grayscale overlapt met lancering Purpose Bitcoin ETF

Schultze-Kraft merkt verder op dat de korting op de Grayscale aandelen voor het eerst zo groot en langdurig is in een maand waarin de Canadese Purpose Bitcoin ETF tractie begint te krijgen. In iets meer dan een maand tijd heeft het fonds nu al meer dan 16.000 bitcoin weten te verzamelen.

Wat nog steeds een stuk minder is dan de totale holdings van de Grayscale Bitcoin Trust, die een schatkist met meer dan 650.000 bitcoin hebben. Schultze-Kraft is niet de enige die denkt dat de lancering van de Canadese ETF iets te maken heeft met de terugval van Grayscale.

Ook Mike Novogratz van Galaxy Digital laat via Twitter zijn mening horen: “Grayscale was lange tijd de enige serieuze speler op het veld. Nu is er een ETF in Canada met lage kosten voor de belegger en ook in de VS begint het speelveld zich uit te breiden.” Eerder deze maand werden ook in Brazilië twee bitcoin ETFs goedgekeurd.

Grayscale koopt vrijwel geen bitcoin meer

De bitcoin holdings van Grayscale liggen nu al een paar weken op hetzelfde niveau, maar volgens Shultze-Kraft is dat ook helemaal geen verrassing. Het is voor investeerders immers niet interessant om nu te betalen voor de uitgifte van nieuwe aandelen als ze er direct verlies op maken. Zolang de markt Grayscale met een korting waardeert zal het fonds geen nieuwe bitcoin kopen.

Tot voor kort handelde Grayscale vrijwel altijd boven de marktwaarde van het fonds. Dit maakte het voor grote partijen interessant om er geld in te stoppen, het fonds daar bitcoin van te laten kopen om vervolgens later met 10% winst de aandelen te verkopen. Een manier om gratis geld te maken, maar dat lijkt nu ten einde gekomen.

Medelijden hoeven we niet te hebben met Grayscale, want het bedrijf heeft over 13 fondsen meer dan $45.6 miljard aan investeringen in beheer. Als de bull run van bitcoin nog even aanhoudt, dan zal dat getal dit jaar ook nog flink toenemen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin ETFGrayscale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....