Deze Chinese bitcoin (BTC) miner maakt bijna $30 miljoen winst

Canaan Creative, de Chinese fabrikant van bitcoin miners, heeft bijna 80% van zijn bruto omzet uit verkopen buiten China gerealiseerd. Over het eerste kwartaal van 2021 heeft de fabrikant een bruto winst gegenereerd van 29,6 miljoen dollar met een bruto omzet van 61 miljoen dollar.

Chinese miner fabrikant maakt winst

Het zijn drukke tijden voor fabrikanten van de mining machines, zo ook voor het beursgenoteerde Canaan. De contractwaarde nam toe van 67 miljoen dollar op 31 december 2020 naar 184 miljoen dollar op 31 maart 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Financieel directeur Tong He wijst er fijntjes op: ‘De totale netto omzet is met 489,9% gestegen. We hebben ons bestaande klantenbestand fors uitgebreid in slechts één kwartaal’.

Verkopen buiten China waren goed voor 78% van de omzet. Wat een verschil met het eerste kwartaal van 2020, toen dat aandeel op 4,9% lag.

Uit eerdere berichtgeving van The Block bleek dat de kopers van mining machines de afgelopen zes maanden voornamelijk uit Europa en Noord-Amerika afkomstig zijn. Ze hebben in totale miljarden dollars geïnvesteerd in nieuwe generaties apparatuur.

Binnen (en buiten) China heeft Canaan met Bitmain en MicroBT behoorlijke concurrentie. Canaan heeft tussen januari en maart 2021 2 exahashes per seconde aan capaciteit verkocht. Dat is 122% meer in vergelijking met dezelfde periode in 2020.

Volgens de laatste schattingen zullen de fabrikanten Bitmain, MicroBT en Canaan
in 2021 een gezamenlijke omzet van 1 miljard dollar behalen. De kopers zullen met name uit Amerika, Canada en andere westerse landen afkomstig zijn.

Ook omdat de overheid in China de controle voor binnenlandse mining activiteiten heeft opgevoerd. Het is – vrijwel altijd de vraag- hoe dit ‘verbod’ in de praktijk in China gaat uitpakken. Ook omdat het land anders met een overvloed aan groene stroom opgescheept blijft zitten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...