Vuurwerk op komst voor de bitcoin koers?

De bitcoin koers tikt op het moment van schrijven binnen op 27.000 dollar, waarmee de bulls zich redelijk sterk weten te houden tegen de bears. We zijn wel op een belangrijk punt in de week aangekomen, want vanavond is het namelijk tijd voor een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Al is de kans bijna 100 procent dat ze de rente onveranderd laten.

Geen renteverhogingen meer?

De markt prijst op dit moment met 99 procent zekerheid in dat de Amerikaanse centrale bank de rente op hetzelfde niveau zal houden. Dat zou betekenen dat bitcoin eindelijk weer wat ademruimte krijgt en dat de Federal Reserve wellicht klaar is met zijn agressieve rentecampagne.

De Amerikaanse centrale bank maakt zijn rentebesluit vanavond om 20.00u bekend en daarna volgt om 20.30u een persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell, waarin hij zijn toelichting geeft op het besluit en de pers te woord staat over de maanden die voor ons liggen.

Als we naar de orderboeken kijken, dan zou het volgens Material Indicators zo kunnen zijn dat we op korte termijn veel volatiliteit krijgen. De orderboeken van bitcoin zijn op dit moment namelijk dun.

Dunne orderboeken betekenen over het algemeen dat er weinig kapitaal voor nodig is om de bitcoin koers flink in beweging te brengen.

Bitcoin koers van 26.800 dollar is cruciaal

Als je het aan Crypto Tony, een populaire analist op Twitter, vraagt is de bitcoin koers van 26.800 dollar een belangrijke grens om te bewaken voor de bulls vanavond tijdens de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell.

"Dat is waar ik naar kijk voor het vasthouden van mijn longpositie. Als we niet boven de steunzone van 26.800 dollar blijven, dan riskeren we problemen", zo voorzag hij zijn eigen grafiek van commentaar.

Wat dat betreft belooft het vandaag een spannend dagje te worden voor de bitcoin koers. Vooral vanavond kan het vuurwerk losbarsten als Jerome Powell om 20.30u achter zijn microfoon kruipt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....