Digital Currency Group (DCG) bereikt akkoord met schuldeisers cryptobank Genesis

Digital Currency Group (DCG) bereikt akkoord met schuldeisers cryptobank Genesis

Digital Currency Group (DCG), een belangrijke investeerder op de cryptomarkt, heeft een principeovereenkomst bereikt met de schuldeisers van cryptobank Genesis.

Volgens een gerechtelijk document dat op 29 augustus is gepubliceerd, worden 70 tot 90% van de uitstaande schulden gedekt met Amerikaanse dollars. Het plan moet nog wel eerst worden goedgekeurd.

Die verplichtingen liegen er overigens niet om. Het gaat om $630 miljoen aan ongedekte leningen die verschuldigd zijn in mei 2023 en $1,1 miljard onder een ongedekte schuldbekentenis die verschuldigd is in 2032. Om dit terug te kunnen betalen moet DCG nieuwe leningen aangaan en een gedeeltelijke afbetalingsregeling.

De schulden omvatten een eerste lening van $328,8 miljoen met een looptijd van twee jaar en een tweede lening van $830 miljoen met een looptijd van zeven jaar. Ook moet er nog een bedrag van $275 miljoen betaald worden vóór de effectieve datum van het plan volgens een gedeeltelijke afbetalingsregeling.

Genesis is een van de vele cryptobanken die zijn getroffen door de enorme bearmarkt van 2022 en die in januari 2023 faillissement heeft aangevraagd. Het bedrijf had meer dan $3,5 miljard schuld bij zijn top 50 schuldeisers, waaronder bedrijven als Gemini en VanEck's New Finance Income Fund.

Zoals eerder gemeld, heeft Genesis in november 2022 de opnames opgeschort en verwijst naar de ongekende marktturbulentie in verband met de ineenstorting van cryptobeurs FTX. Volgens het bedrijf heeft dat drama tot een "abnormale" hoeveelheid opnames geleid waardoor de onderneming illiquide werd en failliet ging.

Lees meer over:
Bitcoin markt faillissement

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties