Directeur BlackRock: Oorlog Oekraïne geeft boost aan bitcoinadoptie

Directeur BlackRock: Oorlog Oekraïne geeft boost aan bitcoinadoptie

In een brief aan de aandeelhouders heeft de CEO van BlackRock gezegd dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de adoptie van bitcoin en andere cryptovaluta als betaalmiddel in het internationale betalingsverkeer versnelt.

Afhankelijkheid fiatgeld heroverwegen

Larry Fink is CEO van BlackRock en hij schreef in de aandeelhoudersbrief dat hij denkt dat cryptovaluta een rol kunnen spelen in het internationale betalingsverkeer, zoals dat nu al te zien is tijdens de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Door de oorlog worden landen gedwongen om nog eens na te denken over hun afhankelijkheid van fiatgeld en zullen ze bitcoin en andere cryptovaluta gebruiken als alternatief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BlackRock zelf is ondertussen ook bezig om de handel in bitcoin voor cliënten mogelijk te maken via de eigen handelsinfrastructuur. Ook zijn er plannen voor een ETF en heeft BlackRock belangen in bedrijven in de cryptosector, zoals miners. De houding ten opzichte van bitcoin en andere cryptovaluta is bij het investeringskantoor flink veranderd. Vorig jaar mei gaf Fink nog aan dat hij zich zorgen maakte om de volatiliteit van cryptovaluta en zei hij dat het nog te vroeg was om te bepalen of crypto niet gewoon een speculatieve asset is.

Crypto voor internationale betalingen

Fink denkt nu dat een goed ontworpen betaalsysteem, gebaseerd op cryptovaluta, een verbetering zou zijn voor het huidige systeem voor internationaal betalingsverkeer.

“Een wereldwijd digitaal betalingssysteem, doordacht ontworpen, kan de afwikkeling van internationale transacties verbeteren en tegelijkertijd het risico op witwassen en corruptie verminderen,” zegt Fink.

BlackRock heeft in reactie op de invasie van Rusland de Russische belangen drastisch afgebouwd. Voor de oorlog had het bedrijf nog voor ongeveer $18 miljard aan Russische belangen, inmiddels is dat geslonken tot minder dan $1 miljard.

“De afgelopen weken heb ik gesproken met talloze stakeholders, inclusief onze klanten en werknemers, die er allemaal achter proberen te komen wat er gedaan kan worden om te voorkomen dat er kapitaal naar Rusland vloeit. Wij denken dat dit de definitie van onze fiduciaire verantwoordelijkheid is,” zegt Fink over de plicht die BlackRock heeft om eerlijk en verantwoord te handelen met andermans geld.

Lees meer over:
adoptie Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties