Dit bedrijf uit Brazilië gaat vastgoed verkopen voor bitcoin

Vastgoedontwikkelaar Gafisa gaat appartementen verkopen voor bitcoin. Het Braziliaanse bedrijf werkt hiervoor samen met cryptoprovider Foxbit.

Bitcoin voor vastgoed

Gafisa is een beursgenoteerd bedrijf onder de ticker GFASY en heeft een marktwaarde van bijna $100 miljoen. Het aandeel van Gafisa daalde sinds eind 2018 van $9 tot onder de $0,60. Naar verluidt faciliteert het bedrijf onderdak voor 1 op iedere 130 Brazilianen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het persbericht leggen ze uit dat ‘bitcoin en andere belangrijke digitale tokens helpen om tussenpersonen te elimineren, transactiekosten te verlagen en het risico op fraude te elimineren’.

CEO Guilherme Benevides merkt ook op dat “bitcoin de grootste cryptocurrency qua marktwaarde is en technologisch gezien de valuta die in de geschiedenis het meest heeft overleef.”

“Het is een valuta die elke dag in populariteit groeit en ook mogelijkheden om het te gebruiken nemen toe.”

Bitcoin en vastgoed zijn wel vaker een goede combinatie gebleken. Magnum Real Estate Group accepteerde bijvoorbeeld bitcoin voor de verkoop van drie winkels in Manhattan. Je moest er wel $29 miljoen voor aftikken.

Ook werd er onlangs een huis verkocht in Portugal. De koper legde 3 bitcoin neer.

Brazilië

De stap van Gafisa volgt op een reeks andere bedrijven vanuit de hele wereld die bitcoin gaan accepteren. Ook bínnen Brazilië begint er een beweging op gang te komen. Fintech-bedrijf NuBank, een dochteronderneming van Nu Holdings, introduceerde vorige maand de handel in bitcoin en ethereum op haar platform.

Coinbase was van plan om de grootste cryptobeurs van het land, Mercado Bitcoin, over te nemen voor meer dan $2 miljard. Zo ver kwam het echter nooit; de deal ketste af. Miljoenenstad Rio de Janairo maakte eerder dit jaar bekend dat ze bitcoin op de gemeentebalans gaan aanhouden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië