Bitcoinfonds uit Canada koopt $211,6 miljoen aan BTC

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Aantal bitcoin op beurzen op laagste punt sinds januari 2018

Steeds minder bitcoin lijkt in de beheer van beurzen te komen. Uit data van CryptoQuant blijkt dat ~11,98% van alle bitcoin nu bij beurzen staat.

Dat is het laagste percentage sinds januari 2018.

Waar gaat die bitcoin dan heen? Doorgaans houden bezitters deze in eigen beheer op hardware wallets of andere (digitale) kluizen. Maar steeds meer bitcoin gaat voor (on) bepaalde tijd achter slot en grendel bij andere custodians. Denk aan leenhuizen en geldschieters zoals BlockFi, Nexo, Genesis Capital of Celsius.

Bitcoinfonds uit Canada koopt $211,6 miljoen aan BTC
bron: CryptoQuant

2. Correlatie met aandelen stijgt

De correlatie met de aandelenindex S&P500, de vijfhonderd belangrijkste beursgenoteerde bedrijven, en bitcoin is stijgende. Hetzelfde geldt voor de aandelen aan de techbeurs Nasdaq. Dat blijkt uit de weekrapportage van marktonderzoeker Kaiko.

Opvallend is dat het statistisch verband met goud juist is afgenomen in de maanden oktober en november en recent weer wat stijgt.

Recent zagen we zowel de aandelenkoersen als de bitcoin prijs dalen na het nieuws dat de Amerikaanse centrale bank de opkoopprogramma's zou gaan terugschroeven en de ontdekking van een nieuwe covidvariant omicron.

Bitcoinfonds uit Canada koopt $211,6 miljoen aan BTC
bron: Kaiko

3. Canadees bitcoinfonds koopt $211,6 miljoen aan BTC

Vermogensbeheerder Purpose uit Canada, de uitbater van de eerste Bitcoin spot ETF in Canada, heeft in december 4.342 bitcoins aan zijn fonds toegevoegd.

In deze ETF zit nu bijna 29.000 bitcoin als onderliggende waarde van de uitgegeven aandelen, opgeslagen. Dat is ruim 1,4 miljard dollar aan digitale energie uitgedrukt in bitcoin.

Een signaal dat het beleggingsproduct, ondanks de recente dip van bitcoin, nog steeds in trek is bij professionele beleggers.

bron: Glassnode

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...