Dit snelgroeiende bitcoin bedrijf gaat naar de Nasdaq

984 totale weergaven

Het lijkt erop dat we wederom een Amerikaanse bitcoin miner mogen verwelkomen op de beurs.

Ditmaal gaat het om Stronghold Digital Mining dat bijna zes miljoen aandelen laat noteren aan de Nasdaq.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is interessant om te zien dat er steeds meer kapitaal richting deze industrie stroomt die enorm in bloei staat.

Daarbij is het een interessante alternatieve manier om in bitcoin te investeren en ook dit deel van de markt te verkennen.

Stronghold heeft hashrate van 185 petahash

Stronghold heeft op dit moment een capaciteit van 185 petahash per seconde, wat ze geen hele grote speler binnen de industrie maakt.

Al moet gezegd worden dat ze wilde plannen hebben, want er liggen overeenkomsten klaar om die capaciteit flink uit te breiden.

Zo heeft het bedrijf 26.150 miners besteld om de capaciteit op te schroeven naar meer dan 2.500 petahash per seconde.

72 procent van die apparaten moeten nog dit jaar geleverd worden. Het overige gedeelte sluiten ze als alles goed gaat in 2022 aan.

Al blijft het maar de vraag of dat soort verwachtingen uitkomen, want we hebben dit jaar al vaker gezien dat leveringen worden uitgesteld.

De tekorten op de chipmarkt hebben ook hun invloed op de miningindustrie. Wat vooral voor miners die reeds een grote capaciteit hebben geen probleem is.

De IPO moet Stronghold helpen om de capaciteit nog verder uit te breiden, want het doel is om na de 26.150 miners die al op de planning staan nog 55.800 apparaten op te kopen.

Stronghold profileert zich als duurzame miner

Het bedrijf is eigenaar en operator van de “Scrubgrass Plant” in Pennsylvania, welke wordt gezien als een alternatieve energiebron, gezien het afvalstoffen gebruikt om energie op te wekken.

“We hebben als doel om onze energie op een duurzame manier te genereren en wij geloven dat we de eerste verticaal geïntegreerde miner zijn met een focus op milieuvriendelijke operaties,” aldus de prospectus.

MicroStrategy CEO Michael Saylor laat in ieder geval weten tevreden te zijn met het beursgang van Stronghold. “Bitcoin wordt iedere keer dat er een miner naar de beurs gaat sterker,” aldus Saylor via Twitter.

Waarmee hij waarschijnlijk bedoelt dat de miners een steeds belangrijkere positie binnen de economie innemen, wat het lastiger maakt voor overheden om bitcoin te verbieden of tegen te werken.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....