Dit waren de ‘leukste’ 1 april grappen over Bitcoin (BTC)

1 april ligt weer achter ons, en dus kunnen we de schade opnemen. Uiteraard werd er ook in de Bitcoin community gebruik gemaakt van 'fools day'. Laten we een aantal grappen en grollen op een rijtje zetten.

1. Teletubbies

De meest opmerkelijke grap kwam uit de koker van Teletubbies. In aanloop van de eerste van april publiceerden ze een tweet waarin ze iets aankondigden. Er zou 'iets groots' bekend gemaakt worden in de daaropvolgende dagen. Met de hashtag #Bitcoin en de beruchte lasereyes dacht iedereen dat het over de grootste cryptomunt ging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat bleek: het ging om de nieuwe cryptocurrency genaamd Tubbycoin. Er is zelfs een heel persbericht aan geweid op prnewswire. Om deze cryptovaluta te minen moet je zogenoemde Big Hugs uitdelen op social media met iedereen die dat nodig heeft.

2. Flipkart

Ook Flipkart deed een duit in het zakje. In Nederland is dit een onbekende naam, maar dat is in India wel anders. Het is namelijk een bedrijf met meer dan 2,5 miljoen volgers op Twitter. Ze houden zich bezig met online shopping en e-commerce.

Gisteren maakten ze bekend dat ze bitcoin betalingen gingen accepteren in hun 'online powerhouse app'. Het bleek een grap te zijn. Enkele uren later reageerden ze onder de tweet met de hashtag #AprilFoolsDay.


3. Chipotle

Chipotle, genoteerd aan de New York Stock Exchange, vierde gisteren de Nationale Burrito Dag met een give-away waarbij ze bitcoin weggaven. Hiervoor werkten ze samen met Stefan Thomas, een bitcoiner die bijna $400 miljoen aan bitcoin kwijtraakte.

Ze gaven tien mensen de keuze tussen een gratis burrito of $25.000 aan bitcoin. Ze probeerden nog leuk te bevestigen dat 'ze nooit grappen maken over burrito's'.

4. Peter Schiff

Goldbug Peter Schiff zag 1 april ook als kans om nog wat meer aandacht te krijgen. Onder het mom 'alles voor de likes' maakte hij de grap dat hij eindelijk goud achter zich liet en het inruilde voor Bitcoin:

5. BitcoinLite

Charlie Lee deed ook rustig mee in de 1-april-gekte. De man achter Litecoin bedacht de grap om een rebrand te doen naar de naam BitcoinLite. Ze kwamen zelfs met een hele nieuwe website.

Als gevolg van deze grap steeg de prijs van LTC met enkele procenten, vlak na de aankondiging. Litecoin is een 'fork' van Bitcoin: een kopie van de broncode met een aantal aangepaste parameters. Het wordt ook wel gezien als experimentele speeltuin voor nieuwe functies die in bitcoin geïntegreerd zouden kunnen worden.

Dit waren de 'leukste' 1 april grappen over Bitcoin (BTC)

6. Fiatgeld

En de grootste grap van allemaal? Dat is fiatgeld, zo noemt Ellie Frost. Veel korter of krachtiger kun je niet zijn.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: