Dit zijn 3 interessante trends voor de Bitcoin koers

349 totale weergaven

In de on-chain updates bespreken we interessante trends en datapunten rondom bitcoin (BTC) . Er is meer dan de prijs. In dit artikel lees je over drie interessante statistieken voor vandaag.

1. Wanneer kopen whales bitcoin?

Whalemap houdt de geldstromen van bitcoin whales goed in de gaten. Het dataplatform heeft daar verschillende handige grafieken voor en een daarvan is het 'whale volume profile'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Relatief veel bitcoin werd on-chain verplaatst (en gekocht) rond het huidige prijspunt net boven $30.000.

2. Effect van halving wordt minder

Volgens de Nederlandse analist GeertJanCap wordt de invloed van de bitcoin halving op de bitcoin prijs steeds minder. Deze 'supply shock' wordt steeds minder.

Bij een bitcoin halving gebeurt er iets opmerkelijks: de uitgifte van nieuwe bitcoin in elk block wordt gehalveerd. Ooit kregen miners 50 BTC per block, inmiddels is dat nog 6,25 BTC.

GeertJanCap: ''De trend suggereert dat toekomstige halvings zullen leiden tot kleinere prijsstijgingen. Uiteindelijk zal dit leiden tot minder impact van halvenings en in plaats daarvan resulteren in een groeiende vraag die overweldigende aanbodschokken zal veroorzaken. '' Hij noemt dat de toekomstige belangrijkste drijvende kracht achter prijs van Bitcoin.

De hele analyse lees je bij Swan Bitcoin,

3. Moeilijkheid van bitcoin mining

Het was sinds januari van 2021 niet zo makkelijk om bitcoin te minen. De moeilijkheid daalde met 4,81% bij de meest recente moeilijkheidsaanpassing. Dat blijkt uit data van BTC.com.

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin de moeilijkheid voor het vinden van nieuwe blocks aan. Een dalende moeilijkheid betekent meer kans op de 'winst' met dezelfde hardware.

Miners die nu nog actief zijn profiteren van de recente ontwikkelingen in China. Het land gold jaren als dé hotspot voor miners door met name de goedkope energie. Sinds dit jaar worden datacentra die zich richten op BTC echter met pek en veren het land uitgejaagd.

De grote exodus uit China begon in juni. De moeilijkheid voor het vinden van een block (met 6,25 BTC + het recht om transacties te verwerken) is met 7,5 biljoen gedaald sinds het hoogtepunt. Momenteel zitten we op 13,67 biljoen.

Dit zijn 3 interessante trends voor de Bitcoin koers
Bitcoin mining moeilijkheid volgens Glassnode
Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...