DMG Blockchain koopt 3.600 nieuwe Bitcoin ASIC machines

Het Canadese bedrijf DMG Blockchain Solutions heeft 3.600 ASIC bitcoin miners gekocht. Daarmee wil de firma haar rekenkracht vergroten naar ruim 500 petahash per seconde,zo meldt Coindesk.

Bitcoin rekenkracht

Elk mining bedrijf stuurt rekenkracht naar het bitcoin netwerk in de hoop het volgende block te vinden. Elk nieuw gevonden block in de ketting levert 6,25 BTC aan block subsidy op. Een bedrag van ~$340.000 tegen de huidige koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de laatste schattingen van Luxor Tech ligt de totale rekenkracht van het bitcoin netwerk op 144 exahash per seconde.

Application specific circuit (ASIC) miners zijn speciaal ontworpen computers om bitcoin te delven. Het beursgenoteerde DMG moet in augustus de eerste levering ontvangen.

Niet alleen bitcoin is overigens schaars (maximaal 21 miljoen stuks, terwijl er bijna 18,7 miljoen stuks gedolven zijn), maar ook de mining apparatuur is schaars.

Vanwege de coronacrisis is er een tekort aan computerchips, waardoor de productie en daarmee ook de leveringen van ASIC’s ook vertraagd zijn.

Diverse bedrijven wedijveren om nieuwe machines, denk aan bedrijven als Marathon, Riot Blockchain en Blockcap. Ze bestellen tienduizenden exemplaren tegelijk, in de hoop dat er een batch snel hun kant op komt.

Noord-Amerika, Canada in het bijzonder, timmert hard aan de weg en investeert in mining capaciteit.

China

De rekenkracht is recent gedaald vanwege problemen in China, nog steeds de belangrijkste mining hub. Door explosies bij kolenmijnen bij diverse winningslocaties stond de energieproductie stil.

Daarmee lagen ook de mining activiteiten stil, waardoor de computerkracht van belangrijke mining pools met ~80% inzakte. Die onzekerheid op het netwerk wordt door analisten gezien als de ’trigger’ van de koersdaling naar $51.541 afgelopen zaterdagnacht.

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...