DTCC en Chainlink voltooien pilot om fondsentoken te versnellen met Amerikaanse banken

10056 totale weergaven

De Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), heeft met succes een pilotproject afgerond met blockchain orakel Chainlink (LINK) en meerdere grote Amerikaanse financiële instellingen. De pilot, genaamd Smart NAV, was gericht op het opzetten van een gestandaardiseerd proces voor het brengen en verspreiden van intrinsieke waarde (NAV)-gegevens van fondsen over meerdere blockchains.

Belangrijkste deelnemers en resultaten

Bij het project met Chainlink waren opmerkelijke deelnemers betrokken, waaronder Edward Jones, Franklin Templeton, Invesco, JPMorgan en en U.S. Bank. De samenwerking toonde aan dat gestructureerde gegevens effectief on-chain kunnen worden geleverd, waardoor verschillende use cases mogelijk worden, zoals tokenized fondsen en “bulk consumer” smart contracts, die gegevens voor meerdere fondsen bevatten.

Implicaties voor Tokenization

De groeiende interesse in real-world asset (RWA) tokenization onder grote financiële instellingen, zoals BlackRock en HSBC, benadrukt het potentieel van blockchaintechnologie om een revolutie teweeg te brengen in de financiële sector. De Smart NAV pilot sluit aan bij deze trend en biedt een kijkje in hoe mutual fund tokenization op grotere schaal geïmplementeerd zou kunnen worden. De pilot suggereert ook potentiële uitbreidingen, waaronder het verkennen van bredere use cases en een grotere blockchainintegratie.

d

Betekenis voor de financiële sector

De succesvolle afronding van de pilot markeert een belangrijke stap in de richting van de integratie van blockchaintechnologie in de traditionele financiële sector. Door fundamentele gegevens on-chain te leveren, maakt het project de weg vrij voor geautomatiseerd gegevensbeheer, minimale verstoring van bestaande marktpraktijken en eenvoudigere toegang tot historische gegevens. Deze integratie kan de operationele efficiëntie verbeteren, settlements versnellen en de transparantie vergroten in vergelijking met traditionele financiële systemen.

Impact op Chainlink (LINK) Token

Na de aankondiging van het succes van de pilot, beleefde Chainlink’s native token, LINK, een waardestijging van meer dan 15% en bereikte $ 15 . Dit stijgende momentum onderstreept het groeiende vertrouwen van de markt in de rol van Chainlink in het bevorderen van de interoperabiliteit van blockchain en de toegankelijkheid van gegevens.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....