Goedemorgen Bitcoin: Duitse overheid verplaatst BTC

11617 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Is Duitsland bitcoin aan het verkopen? Dit moet je weten

Is Duitsland bitcoin aan het verkopen? Dat is de vraag die vandaag rondgaat op social media. Wat is er aan de hand? Wij leggen het voor je uit.

Een wallet, gelabeld als “German Government (BKA)” door de crypto on-chain analysefirma Arkham, begon op 19 juni met het verplaatsen van Bitcoin. Dat zorgde voor de eerste geruchten. De transacties hebben velen doen geloven dat de Duitse overheid haar BTC aan het verkopen is.

In het begin van dit jaar werd al over bericht, de mogelijke link tussen deze bitcoin en de Duitse overheid is dus niet nieuw.

Particulieren stappen niet meer in crypto

We hebben het tijdens deze bullrun al vaker gehoord, maar het lijkt erop dat particulieren nog huiverig zijn om in te stappen. Korte-termijn holders zijn verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de Realized Cap, wat aangeeft dat lange-termijn investeerders nog altijd de baas zijn. De echte gekte ontbreekt en de handelsvolumes zijn relatief laag, terwijl de bitcoin koers rond de all-time high van 2021 staat.

Gustavo Faria van Nosy deelt enkele indicatoren die erop wijzen dat particulieren op dit moment nog niet in de markt zijn.

“Het is karakteristiek voor koerstoppen van bitcoin om een dominantie te zien van munten die minder dan 3 maanden in dezelfde wallet zitten”, aldus Faria.

Hiermee doelt hij op mensen die hun bitcoin in de afgelopen 3 maanden gekocht hebben. Daar is nu dus geen sprake van, omdat een groot deel van de bitcoin nog in handen is van lange-termijn investeerders.

SEC laat onderzoek naar Ethereum en Consensys vallen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar onderzoek naar Ethereum en Consensys formeel beëindigd en besloten om geen aanklachten in te dienen met betrekking tot de mogelijke status van Ethereum als effect.

De Ethereum ontwikkelingsstudio Consensys kondigde aan dat de SEC haar onderzoek naar Ethereum 2.0 heeft afgesloten. Deze beslissing betekent dat de SEC geen aanklachten zal indienen waarin beweerd wordt dat de verkoop van ETH effectentransacties zijn.

Deze stap wordt gezien als een grote opluchting voor Ethereum-ontwikkelaars en deelnemers aan de industrie die in de schaduw stonden van regelgevend onderzoek.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...