Duo wilde tientallen miljoenen dollars aan bitcoin stelen

Twee mannen zijn aangeklaagd voor een plan om tientallen miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te stelen uit huis in de staat New York. Het duo is gearresteerd in de staat Virginia.

Ze worden ervan beschuldigd tussen 18 en 24 mei 2020 van plan te zijn om midden in de nacht in te breken in het huis en de bewoners te dwingen om hun private keys te geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De verdachten zijn Dominic Pineda (21) en Shon Morgan (21), die zijn aangeklaagd voor samenzwering en het plegen van een gewelddadige overval. Voor deze criminele feiten staat een maximale gevangenisstraf van twintig jaar.

‘De verdachten hebben deelgenomen aan een gewelddadig plan om midden in de nacht in te breken in het huis van een familie en de bewoners te dwingen de code te verstrekken aan wat volgens de beklaagden tientallen miljoenen dollars in Bitcoin was’.

Also read
FBI neemt $34 miljoen aan crypto in beslag van dark web handelaar

 

Amerikaanse miljardair denkt dat bitcoin naar nul gaat

 

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...