FBI neemt $34 miljoen aan crypto in beslag van dark web handelaar

In Florida is een man opgepakt vanwege een groot aantal criminele feiten. In totaal is er 34 miljoen dollar aan cryptocurrency’s door de FBI in beslag genomen, zo maakt het ministerie van Justitie bekend.

De autoriteiten hebben het over één van de grootste cryptocurrency fraudezaken uit de Amerikaanse geschiedenis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De man verkocht op het dark web ruim 100.000 illegale producten en diensten, waaronder duizenden gehackte accounts van Netflix en Uber. Die klanteninformatie zoals e-mailadressen verkocht hij door aan cybercriminelen.

In ruil hiervoor ontving de man cryptocurrency’s en dat liep al snel in de miljoenen dollars. Hij heeft er alles aan gedaan om zijn digitale sporen te wissen. Hij surfde naar het dark web via een torbrowser en anonimiseerde de verkregen cryptomunten via diverse mixers.

Volgens Justitie is er beslag gelegd op diverse cryptowallets van de verdachte man. Binnenkort start de gerechtelijke procedure en de officiële aanklacht tegen de man.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Also read

Zoon vergiftigt vader en ript $400.000 aan bitcoin

 

27-jarige Amsterdammer eiste 200 miljoen aan cryptovaluta tijdens gijzeling in Apple Store

 

Bitcoiner lokt oplichter naar het Lightning Network

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...