FBI neemt $34 miljoen aan crypto in beslag van dark web handelaar

FBI neemt $34 miljoen aan crypto in beslag van dark web handelaar

In Florida is een man opgepakt vanwege een groot aantal criminele feiten. In totaal is er 34 miljoen dollar aan cryptocurrency's door de FBI in beslag genomen, zo maakt het ministerie van Justitie bekend.

De autoriteiten hebben het over één van de grootste cryptocurrency fraudezaken uit de Amerikaanse geschiedenis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De man verkocht op het dark web ruim 100.000 illegale producten en diensten, waaronder duizenden gehackte accounts van Netflix en Uber. Die klanteninformatie zoals e-mailadressen verkocht hij door aan cybercriminelen.

In ruil hiervoor ontving de man cryptocurrency's en dat liep al snel in de miljoenen dollars. Hij heeft er alles aan gedaan om zijn digitale sporen te wissen. Hij surfde naar het dark web via een torbrowser en anonimiseerde de verkregen cryptomunten via diverse mixers.

Volgens Justitie is er beslag gelegd op diverse cryptowallets van de verdachte man. Binnenkort start de gerechtelijke procedure en de officiële aanklacht tegen de man.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad Opmerkelijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties